Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bogdi a trecut cu bine peste operaţia de extirpare a tumorii

• intervenţia chirurgicală a avut loc marţi, 25 septembrie, a durat câteva ore şi a fost coordonată de o echipă de medici de la un spital privat din Turcia • băieţelul a trecut cu bine şi peste prima noapte postoperatorie, avându-i tot timpul aproape pe mama şi tatăl lui • “Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi purtat în gânduri şi în rugăciuni”, e mesajul transmis de părinţi pe Facebook

 

Bogdi, băieţelul de numai 3 anişori care a reuşit să mobilizeze întreaga comunitate brăileană, a trecut cu bine peste operaţia de extirpare a tumorii, esenţială pentru însănătoşirea sa. Intervenţia chirurgicală a avut loc marţi, 25 septembrie, la un spital privat din Turcia, chiar de ziua de naştere a mamei lui. Probabil Dumnezeu a orânduit lucrurile în aşa fel încât să îi ofere mamei lui Bogdi un nepreţuit cadou. Însă până să afle veştile bune de la medici, tensiunea şi emoţiile pe care părinţii le-au simţit în cele câteva ore în care puiul lor a fost în sala de operaţie sunt greu de descris în cuvinte.

“Azi (n.r. - marţi, 25 septembrie) e ziua mea de naştere! Nu e nimic important în asta. Important e că azi (n.r - 26 septembrie) puiul meu va scăpa de «bubiţa-monstruleţ». Nu am nimic de sărbătorit, sufăr pentru durerea fizică prin care trebuie să treacă Bogdi (...) Încerc să văd partea bună, să gândesc că operaţia îl va scăpa de «monstrul» ăla care îi face atâta rău şi să mă bucur de asta. Bineînţeles, aşteptarea e groaznică. Nu am idee cât poate dura, dacă e de bine, dacă e de rău, aştept şi iar aştept. Mă rog şi sper! Doamne, auzi-mi ruga! Mesajele curg şi iar curg, urări şi încurajări care îmi mai dau o gură de aer să pot să respir, să pot să mai rezist, să nu mă prăbuşesc! Nu am însă putere să răspund”, a scris Sorina Popa, mama lui Bogdi, pe Facebook.
Intervenţia de extirpare a tumorii a durat câteva ore şi a fost efectuată de o echipă de specialişti. După intervenţie, Bogdi a fost dus la terapie intensivă unde a trecut cu bine şi peste prima noapte de după operaţie. Medicii le-au permis părinţilor să stea alături de copilaşul lor, astfel încât, atunci când s-a trezit,  Bogdi a putut să le strângă mâna. Ba chiar micul campion a încercat să schiţeze şi un zâmbet.

Pe tot parcursul zilei de marţi, cu sufletul la gură în aşteptarea veştilor au stat şi susţinătorii lui Bogdi, oamenii cu suflet cu mare care au fost alături de băieţel încă din prima zi. Aşa că seara părinţii micuţului au revenit cu o nouă postare în care le-au transmis acestora că totul a decurs conform aşteptărilor medicilor, iar Bogdi se recuperează după intervenţia chirurgicală.

“A fost o zi foarte agitată pentru noi. Operaţia a decurs conform planului, a fost scoasă partea dreaptă şi un nodul din apropiere, tăietura este curată, la fel şi partea stângă. Bogdi a făcut faţă cu brio, însă partea cea mai grea abia acum urmează, partea de recuperare. Sperăm să parcurgă noaptea fără probleme! Doamne ajută! Vă mulţumim, noi ca părinţi, tuturor celor care ne-aţi purtat în gânduri şi în rugăciuni. Eu vă mulţumesc pentru urările de bine şi gândurile bune! Mulţumim în mod deosebit oamenilor darnici şi milostivi şi Asociaţiei «Salvează o inimă» pentru ajutorul acordat!”, au scris părinţii pe pagina de socializare “Bogdi învinge tumora”.

Precizăm că ieri, la momentul redactării acestui material, Bogdi se afla în continuare la terapie intensivă, însă nu va trece mult timp până să fie transferat la un salon.

 

Bogdi merge mai departe!

Primele veşti bune au sosit! Bogdi a câştigat o primă luptă cu boala. Însă, aşa cum spuneau şi părinţii, mai sunt etape de parcurs până la vindecarea completă. În zilele următoare micuţul va efectua noi analize pentru ca medicii să stabilească următorul plan de tratament. Până acum, din donaţiile făcute de voi, oameni minunaţi, precum şi cu sprijinul oferit de Asociaţia “Salvează o inimă”, părinţii au putut acoperi costurile analizelor, şedinţelor de chimioterapie şi operaţiei de extirpare a tumorii care, conform unei facturi proforme, s-a ridicat la peste 30.000 euro.

Bogdi are nevoie de toată susţinerea noastră şi cu siguranţă noi vom fi alături de el în continuare, până când micuţul se va întoarce sănătos acasă, la Brăila, şi ne va molipsi cu veselia lui. 

Conturile pentru donaţii rămân deschise:

 

- Asociaţia “Salvează o inimă”:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001, deschise la Banca Transilvania.

Precizaţi numele Bogdan Popa când faceţi o donaţie.

 

- Conturile deschise pe numele părinţilor:

 

CONT LEI, deschise pe numele Popa Sorina-Mihaela:

RO02INGB0000999907943914 (ING Bank)

RO92BRDE090SV53155850900 (BRD)

 

CONT EURO, deschis pe numele Popa Cristian:

RO43BRDE090SV33301900900 (BRD)

 

Recent, părinţii au reuşit să înfiinţeze şi o asociaţie pentru băieţelul lor. Pornind de la numele campaniei prin care s-a reuşit o mobilizare masivă, asociaţia a primit numele “Bogdi învinge tumora”. Aşadar, puteţi dona şi voi în următorul cont deschis la BRD: RO55BRDE090SV53933560900.

Nu uitaţi de grupul creat pe Facebook special pentru această cauză - “Bogdi învinge tumora”, unde puteţi licita diverse produse sau puteţi voi oferi spre vânzare un obiect, banii obţinuţi fiind apoi redirecţionaţi în conturile destinate acestei cauze.

Împreună pentru Bogdi!

 
Categorie articol: 

Comentarii