Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boc spune că până la sfârşitul verii se vor stabili condiţiile de acordare a subvenţiilor la căldură

"În privinţa politicii care vizează subvenţia, nu facem altceva decât să acordăm în continuare sprijin direct şi consistent românilor cu venituri mici, pe care la iarnă le vom suplimenta cu ajutor de la stat, pentru a putea să plătească energia termică. La fel de adevărat este însă că cei care au venituri mari nu mai pot primi aceeaşi subvenţie ca şi cei care au venitul minim pe economie sau un salariu de până în 10 milioane de lei", a spus Boc.
El a arătat că nu este echitabil ca statul să dea aceeaşi sumă unei familii sărace şi unei familii care deţine o construcţie întreagă racordată la sistemul centralizat. "Astăzi, ce se întâmplă? Statul, nediferenţiat, acordă aceeaşi subvenţie de până la 45 la sută din valoarea combustibilului şi unui cetăţean care are 100 de milioane lei vechi pe lună şi aceluia care are salariul minim pe economie, dacă este racordat la sistemul centralizat. Acest lucru nu este firesc ca şi cel care are bloc - nu că stă la bloc, are bloc proprietate -să primească aceeaşi subvenţie ca şi cel care are o garsonieră sau un apartament cu două sau trei camere. Acest lucru se va întâmpla: practic mai mulţi bani se vor da spre aceea care au venituri reduse şi vor fi diminuate şi tăiate subvenţiile pentru cei care au venituri mari şi mai multe locuinţe. Aceasta este filosofia", a mai explicat şeful Executivului.
Boc a mai spus că nu s-a stabilit încă plafonul pentru diversele tipuri de subvenţionare. "Se lucrează la un asemenea mecanism şi până la sfârşitul verii se va anunţa acest rezultat. Dar filosofia rămâne aceeaşi", a conchis el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii