Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boc a solicitat remanierea ministrului de Interne

Boc a spus că cere PSD să nominalizeze în 24 de ore un înlocuitor pentru funcţia de ministru de Interne.
Premierul a spus că în Programul de guvernare se menţionează ca sarcină pentru ministrul Administraţiei şi Internelor creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni. El a adăugat că "din nefericire", siguranţa cetăţenilor s-a deteriorat grav în ultima perioadă.
"Oamenii se simt ameninţaţi pe stradă şi nu numai, rata infracţionalităţii a crescut cu cel puţin 13 la sută anul acesta, în comparaţie cu anul trecut. Strada a fost scăpată de sub control, s-au înmulţit infracţiunile de violenţă şi, mai ales, infracţiunile pe care nu le-am avut până în momentul de faţă - jaf, jaf armat şi alte infracţiuni de acest fel. De aceea, avem nevoie de un nou impuls în ceea ce priveşte recâştigarea încrederii cetăţeanului în ce înseamnă administrarea statului şi protecţia acestuia. Avem nevoie de a câştiga bătălia cu strada şi a reda siguranţa cetăţeanului", a spus Boc.
Preşedintele PDL a amintit că ministrul de Interne a făcut o afirmaţie potrivit căreia "cineva se pregăteşte de fraudarea alegerilor prezidenţiale prin utilizarea turismului electoral" şi că nu mai există niciun fel de autocar care să fie disponibil pentru închiriere la data alegerilor prezidenţiale.
"Am solicitat informaţii oficiale de la ministrul de Interne şi, din nefericire sau din fericire, depinde din ce unghi te uiţi, aceste afirmaţii că nu mai sunt autocare nu s-au putut confirma. Am făcut şi noi investigaţii, a făcut şi mass-media, încât declaraţiile ministrului de Interne au fost fără niciun fel de acoperire în realitate", a spus Boc.
El a menţionat că afirmaţiile lui Nica sunt grave şi pun sub semnul întrebării legitimitatea şi legalitatea scrutinului prezidenţial şi, având în vedere importanţa acestuia pentru ceea ce însemnă viaţa democratică din România în perioada următoare.
"Consider că o asemenea afirmaţie nejustificată nu poate să vină de la ministrul de Interne, de la cel care are în principal sarcini cu privire la organizarea alegerilor. Din aceste motive am propus remanierea ministrului de Interne şi solicit PSD ca în termen de 24 de ore să îmi facă noua propunere pentru a avea un nou ministru al Administraţiei şi Internelor potrivit Protocolului de coaliţie, care menţionează foarte clar că prim-ministrul poate propune schimbarea unui membru al Guvernului după consultarea şi informarea membrilor coaliţiei, lucru pe care, şi în virtutea aceluiaşi protocol, solicit părţii care are Ministerul Administraţiei şi Internelor ca în 24 de ore să îmi facă o propunere cu privire la noul ministru de Interne. Dacă acest lucru nu va fi făcut, va trebui să optez pentru soluţia unui interimat, dar sper ca partenerii de coaliţie să facă în termenul de 24 de ore propunerea pentru noul ministru al Administraţiei şi Internelor", a spus Boc.
El a ţinut să îi mulţumească lui Dan Nica pentru colaborare.
Premierul Emil Boc aşteaptă propunerea PSD privind înlocuitorul lui Dan Nica la conducerea Ministerului de Interne, înainte de a trimite Preşedinţiei decizia de revocare din funcţie a ministrului, au declarat surse oficiale.
În cazul în care PSD va refuza să formuleze o propunere, atunci premierul va trimite Preşedinţiei nominalizarea pentru interimatul instituţiei, au adăugat sursele.
Premierul Emil Boc a declarat, după şedinţa BPN, că după ce va primi propunerea de la PSD pentru postul de ministru de Interne se va consulta cu preşedintele Traian Băsescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii