Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boc pune condiţii pentru o dezbatere cu Ponta pe teme economice

Voinescu acuză USL, într-o declaraţie de presă susţinută miercuri, că a refuzat o dezbatere, chiar şi polemică, pe marginea programului economic lansat de opoziţie, preferând să răspundă comentariilor lui Adriean Videanu cu insulte. "Comentariilor pe marginea programului lor li s-a răspuns cu atacuri la persoană, mai toate calomnioase. Întrebărilor legitime privitoare la sustenabilitatea măsurilor de reducere a fiscalităţii li s-a răspuns cu aroganţă, într-un limbaj suburban. De mai multă vreme, liderii alianţei socialiste folosesc invectiva şi tertipurile propagandei de tip stalinist. Domnul Ponta, în mod obişnuit, îi face pe cei care obiectează la lucrurile pe care le spune, proşti, hoţi, îi trimite la închisoare fiind astfel un demn continuator al vadimismului pe scena politico-mediatică a României", a declarat deputatul PDL.

În aceste condiţii, Emil Boc nu este dispus să accepte inivitaţia lui Victor Ponta decât dacă, în prealabil, acesta dă răspunsuri concrete la întrebările puse de Adriean Videanu şi se angajează să renunţe la proferarea de insulte la adresa preopinenţilor. "După ce domnul Ponta va dezbate cu domnul Videanu chestiunea sustenabilităţii şi a coerenţei demersurilor propuse de USL, după ce socialiştii vor abandona vadimismul agresiv în exprimare, domnul Emil Boc ar putea accepta o discuţie publică cu domnul Ponta pe teme economice. Domnul Boc nu a avut niciodată vreo problemă în a explica oricui şi în orice context măsurile economice luate de guvernul său. Le poate explica şi domnului Ponta", a afirmat Sever Voinescu.

Există şi o a treia condiţie care, de data aceasta, îi vizează pe liberali, anume aceştia să precizeze care sunt elementele de liberalism conţinute de către programul economic al USL. "Liberalii nu se prea văd în această alianţă, după cum nu se prea văd nici în acest program. Probabil că răpit de propriul vis prezidenţial, domnul Antonescu a uitat să ceară mai marilor săi aliaţi să strecoare şi ceva liberalism în programul lor", a motivat Voinescu necesitatea acestei explicaţii prealabile. De altfel, pedelistul a apreciat ca evidentă "diluarea" PNL în PSD şi prin faptul că agenda politică a USL, adoptată odată cu constituirea acestei alianţe, conţinute de 19 termenii de "social" sau "social-democrat", în timp ce "liberalism" şi derivatele sale nu apar nici măcar o singură dată.

"În speranţa că domnul Ponta a ştiut ce face când a lansat această propunere domnului Emil Boc şi că nu va relua jocul penibil făcut ca purtător de cuvânt al domnului Mircea Geoană în campania prezidenţială din 2009, când s-a jucat cu noi de-a uite dezbaterea, nu-i dezbaterea, noi rămânem pe recepţie", a adăugat Sever Voinescu.

Preşedintele PSD Victor Ponta i-a adresat lui Emil Boc o invitaţie la o dezbatere publică pe teme economice, la care să participe doar el şi premierul, în calitate de preşedinte al PDL, şi care să fie organizată de "jurnalişti responsabili şi apreciaţi".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii