Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boc l-a revocat din funcţie pe Sebastian Lăzăroiu

Sebastian Lăzăroiu este al doilea ministru revocat de premierul Emil Boc, după pesedistul Dan Nica, în 2009, el încheindu-şi un mandat la Ministerul Muncii după aproape trei luni şi jumătate.
Vineri, premierul Boc l-a revocat pe Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi i-a înaintat preşedintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu pe acest post.
Lăzăroiu a devenit ministru al Muncii pe 3 iunie, preluând postul de ministru al Muncii de la Emil Boc, cel care a exercitat această funcţie cu titlu interimar, după demisia lui Ioan Nelu Botiş.

17lazar1Sulfina Barbu a acceptat nominalizarea, după o discuţie cu Boc

Deputatul Sulfina Barbu a acceptat nominalizarea sa ca ministru al Muncii în urma unei întrevederi pe care a avut-o în cursul zilei de vineri cu preşedintele PDL şi premierul Emil Boc.
Barbu a precizat că postul de ministru al Muncii i s-a propus de către prim-ministrul Emil Boc în cadrul unei convorbiri telefonice, urmată apoi de o întrevedere faţă în faţă. "În cursul zilei de astăzi, (vineri, n.r.) am avut o discuţie cu premierul Emil Boc şi am acceptat nominalizarea. Este o discuţie mai veche, ea a avut loc şi în vară", a declarat pentru NewsIn Sulfina Barbu.
Ea a evitat să facă alte comentarii în legătură cu portofoliul pe care Boc intenţionează să i-l acorde precizând că aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să se pronunţe asupra numirii sale. "Ulterior, dacă preşedintele acceptă nominalizarea, voi putea face şi alte declaraţii legate de viitorul acestui minister", a mai spus Sulfina Barbu.

Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, despre demiterea lui Lăzăroiu

Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, a declarat vineri că demiterea lui Sebastian Lăzăroiu din fruntea ministerului Muncii are legătură cu afirmaţiile acestuia la adresa PDL, iar şeful statului "va lua act" de decizia premierului Emil Boc.
Frunzăverde a declarat că în urmă cu două ore faţă de anunţul privind propunerea de revocare a lui Lăzăroiu a fost consultat de Emil Boc.
"Nu cred că poţi să afirmi că nu te-ai înscrie în PDL când ocupi o poziţie a PDL. Cred că în primul rând e un act de demnitate din partea noastră să-l revocăm pe d-nul Lăzăroiu din această funcţie", a spus Frunzăverde, precizând că Emil Boc a avut aceeaşi opinie în cadrul consultării.
"Este o reacţie firească a PDL, este o reacţie demnă a noastră în legătură cu această afirmaţie", a mai spus liderul PDL. El a menţionat că el nu a fost consultat asupra nominalizării iniţiale a lui Lăzăroiu la Ministerul Muncii. "Nu cred că Lăzăroiu trebuia să fie ministrul Muncii, nu-l recomanda nimic pe această temă. În mod sigur, nu aş fi fost de acord cu nominalizarea pentru funcţia de ministrul al Muncii (...) S-a văzut că nu a făcut mai nimic la Ministerul Muncii", a mai explicat Frunzăverde, catalogând drept "deplorabilă" activitatea ministerială a acestuia.
Prim-vicepreşedintele PDL a mai afirmat că preşedintele Traian Băsescu probabil a fost consultat "şi ia act de decizia primului ministru".
Categorie articol: 

Comentarii