Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boc a invitat oamenii de afaceri italieni să investească în România în energie şi agricultură

Boc a apreciat că vizitele premierului Silvio Berlusconi şi preşedintelui Giorgio Napolitano vor contribui la intensificarea relaţiilor economice dintre cele două ţări, relaţii care oricum sunt considerabile. "Italia este al doilea partener comercial al României şi al şaselea investitor străin, deci cred că în urma vizitei dumneavoastră, a reuniunii interguvernamentale cu domnul premier Berlusconi suntem pregătiţi să creştem relaţiile noastre economice şi invităm investitorii italieni în România pentru sectoarele energetice, infrastructurii şi agricultură", a spus primul-ministru român.
Acesta i-a solicitat lui Napolitano sprijin pentru organizarea în Italia în 2012 a Anului României în Italia şi, în plus, a mulţumit pentru faptul că autorităţile italiene au recunoscut statutul oficial al Bisericii Ortodoxe Române. În plus, Boc a salutat adoptarea de către Parlamentul italian a planului de austeritate elaborat de către guvernul Berlusconi. "Parlamentul italian a reuşit ieri planul de măsuri de austeritate de 54 miliarde de euro, care este un mare succes, dar cred că trebuie să mulţumim cetăţenilor noştri în acelaşi timp pentru că şi România a reuşit anul trecut să adopte un plan de austeritate şi datorită sprijinului românilor am reuşit să îl aplicăm şi cred că acelaşi lucru se va întâmpla şi în Italia", a mai spus Boc.
La începutul întrevederii, cei doi au avut un scurt dialog pe tema limbii ce ar trebui folosite în timpul discuţiilor. Boc a întrebat dacă trebuie să folosească engleza sau să utilizeze serviciile traducătorilor. "Cum preferaţi. Putem vorbi esperanto, engleză sau putem vorbi în italiană sau română", a replicat Napolitano. Boc a zîmbit şi apoi a adăugat: "Chiar şi în italiană ne putem înţelegem. Dacă vorbim în toate limbile noastre şi tot ne dăm seama ce urmăm să spunem".
Categorie articol: 

Comentarii