Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boc i-a cerut lui Igaş anchetă despre întregul sistem poliţienesc

"Ministrul Igaş, la solicitarea expresă pe care i-am dat-o, are (de făcut, n.r.) o anchetă în detaliu la ce se întâmplă la Deta şi, practic, la ceea ce se întâmplă în întregul sistem poliţienesc din România", a declarat Boc, în cadrul vizitei şantierului noului sediu al Bibliotecii Naţionale.
Boc a spus că trebuie mers cu reforma din MAI până la capăt. "Pentru că şi aici Guvernul pe care îl conduc a avut curajul să pună degetul pe rană. Faptul că astăzi apar lucruri care n-au apărut în ultimii 20 de ani e o dovadă a faptului că acest Guvern are voinţa să facă reformă acolo unde nimeni n-a avut curajul să intervină. Faptul că cei care sunt vinovaţi sunt după gratii e un semn de funcţionare a statului de drept, indiferent despre cine este vorba. Dar lucrurile nu trebuie să se oprească aici. Trebuie mers cu reforma până la capăt, pentru ca pe de o parte să întărim siguranţa cetăţeanului, care este obiectivul fundamental al reformei poliţiei (...) Şi pentru asta trebuie să fie oameni pe stradă şi nu în birouri, adică acolo unde oamenii au nevoie de ei, nu în birourile din sediul central sau de prin sediile poliţiilor judeţene. Cred că primul obiectiv al acestei reforme este întărirea siguranţei cetăţenilor, mai mulţi oameni acolo unde este nevoie de ei şi mai puţini oameni în birouri", a arătat şeful Guvernului.
"Concomitent, avem al doilea element - cel de destructurare a unor reţele din ultimii 20 de ani dintre diverse structuri poliţieneşti, şi nu numai care nu au conferit siguranţă cetăţeanului. E bine că cei vinovaţi sunt după gratii, iar autorităţile statului îşi fac datoria" a conchis Boc.
Categorie articol: 

Comentarii