Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boc a cerut declasificarea contractului cu Sterling

Seful Executivului a sesizat Departamentul de Control al prim-ministrului in vederea elucidarii conditiilor in care a fost atribuit contractul de concesionare incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si Sterling Resources Ltd.
Curtea Internationala de Justitie de la Haga a recunoscut, marti, jurisdictia si drepturile suverane ale Romaniei pentru o suprafata de platou continental si zona economica exclusiva de 9.700 de kmp, adica 79,34% din zona in disputa cu Ucraina, ceea ce implica 70 de miliarde de metri cubi de gaze si 12 milioane de tone de petrol.
Decizia Curtii a deschis discutia despre exploatarea zacamintelor de hidrocarburi, in acest context, revenind in atentia presei o hotarare a Guvernului Tariceanu, de la sfarsitul mandatului, care face referire la concesiunea unor perimetre din Marea Neagra catre firma Sterling Resources.
De asemenea, premierul Boc l-a demis pe Bogdan Gabudeanu din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, conducerea ANRM fiind preluata de Gelu Agafiel Maracineanu.
Bogdan Gabudeanu, membru PNL, a fost numit la ANRM la 28 noiembrie 2006. Semnatura lui apare pe hotararea Guvernului din noiembrie 2008 privind actul aditional nr.11 la contractul de explorare si impartire a productiei in perimetrele XIII Pelican si XV Midia incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si compania Sterling Resources Ltd.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii