Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boboci jandarmi, în practică la Brăila

• 17 studenţi la Academia de Poliţie - Secţia Jandarmi şi elevi ai şcolilor de subofiţeri sunt în stagiu de practică la Jandarmeria Brăila • timp de patru luni, ei vor învăţa efectiv ce înseamnă să fii jandarm • tinerii au spus că au ales această meserie pentru că li se pare interesantă şi impune respect

 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila are forţe proaspete. Este vorba despre 6 studenţi (5 băieţi şi o fată), din anul I, II, III, de la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti - Secţia Jandarmi, plus 11 elevi de la Şcolile de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni (10 băieţi şi o fată), care sunt în stagiu de practică. Au început deja activitatea de jandarm, în teren, evident alături de lucrători cu experienţă. Vor să înveţe cât mai mult, tocmai pentru ca atunci când termină studiile şi “vor intra în pâine”, să se poată descurca fără probleme.

Stagiul de practică al viitorilor jandarmi se desfăşoară pe o perioadă de 4 luni.

Vineri, 23 februarie, tinerii se aflau în sala de şedinţe a IJJ şi au răspuns la întrebările jurnaliştilor.

Ei au spus că au participat deja la misiuni de asigurare a ordinii publice şi că aceste experienţe pe care le-au avut, alături de jandarmi, li s-au părut interesante. La întrebarea de ce au ales această meserie, o tânără a precizat faptul că “este ceva diferit şi impune respect”. Toţi tinerii intraţi în stagiul de pregătire sunt brăileni şi au spus că vor să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Jandarmeriei Brăila, la terminarea studiilor.

Şeful instituţiei, colonel Vasile Moţ, a ţinut să precizeze faptul că, deşi se află de scurt timp în activitate, tinerii de la Academie şi de la Şcolile de subofiţeri s-au comportat ca adevăraţi jandarmi. Efectiv, lucrătorii nu au simţit lipsa de experienţă a tinerilor aflaţi la început de drum. “Au participat la misiuni alături de noi şi am fost multumiţi de activitatea desfăşurată. S-au descurcat foarte bine. Nu s-a simţit nicio diferenţă, chiar dacă ei sunt la început de drum. În curând, după terminarea studiilor, vor fi alături de noi”, a precizat colonel Vasile Moţ.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii