Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boala limbii albastre rămâne departe de Brăila

Aproape 100 de animale infectate cu „boala limbii albastre" fuseseră depistate până vineri în 55 de focare din 12 localităţi din judeţul Buzău, iar două dintre acestea, o oaie şi o vacă, au murit din cauza bolii. În urma analizelor de laborator s-a stabilit că două din cele patru animale moarte în această perioadă au avut alte cauze pentru deces.
"O oaie din comuna Siriu şi o vacă din comuna Bisoca au murit din cauza acestui virus, celelalte două suspiciuni fiind infirmate de analizele de laborator", a declarat pentru Agerpres directorul DSVSA Buzău, Adonis Dragnea.
Potrivit sursei citate, „boala limbii albastre" s-a stabilizat în 12 localităţi din zona de munte a judeţului Buzău, neexistând niciun alt focar în zona de şes. "Autorităţile judeţene au luat măsura închiderii târgurilor şi oboarelor pentru rumegătoare şi instituirea unor restricţii de mişcare a animalelor şi, totodată, s-a luat măsura spargerii stânelor până pe data de 26 octombrie", a mai spus sursa citată.
Pe 22 august, a.c., Laboratorul Naţional de Referinţă, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a depistat primele probe pozitive pentru "boala limbii albastre".
„Boala limbii albastre" este cauzată de un virus transmis de o insectă. Această boală nu se transmite la om şi nici de la animal la animal, dar produce însemnate pagube economice.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii