Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boşneag nu ştie încă dacă va candida la alegerile PSD Brăila pe Municipiu

• preşedintele organizaţiei municipale a PSD Brăila, Sorin Boşneag, a afirmat că vrea să poarte o discuţie în organizaţie înainte de a decide dacă va candida din nou pe funcţia actuală • primarul Marian Dragomir este ferm convins că Boşneag va fi reconfirmat • preşedintele interimar al PSD Brăila, Ion Rotaru, a ţinut să sublinieze că alegerile vor fi la nivelul filialelor din întreg judeţul

 

Forfotă mare în PSD la nivel naţional, dar şi mai mare la Brăila unde se fac deja pregătiri pentru organizarea alegerilor interne şi deja se discută despre posibili candidaţi la fotoliul şefului organizaţiei municipale. Primarul Marian Dragomir a apreciat, ieri, că Sorin Boşneag, actualul preşedinte al organizaţiei municipale PSD Brăila va fi reconfirmat pe funcţie. Cert este că în afară de candidatura fostului premier Mihai Tudose la fotoliul de preşedinte al organizaţiei judeţene, până acum social-democraţii brăileni nu s-au aratat prea grăbiţi să se înscrie în cursa ce va avea loc la nivelul partidului.

“Sunt ferm convins că domnul Boşneag va fi reconfirmat în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale. Eu rămân la Primăria Municipiului Brăila şi cam atât”, a declarat Dragomir, care totuşi a anunţat deja că are de gând să candideze pentru un fotoliu de vicepreşedinte, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” şi întrebat dacă mai este interesat să candideze pentru fotoliul de preşedinte al organizaţiei municipale PSD Brăila, Boşneag a precizat că aşteaptă întâi să vadă dacă mai sunt doritori şi care este părerea colegilor despre asta.

“Problema asta cu «dacă mă mai interesează sau nu», drept să vă spun eu n-am avut niciun interes nici până acum, pentru că lucrez la o firmă privată, partidul n-are teoretic vorbind ce să îmi ofere ca să fiu interesat. Dacă am făcut-o am făcut-o pentru că mi-a plăcut, pentru că sunt cu colegii mei împreună. Şi cum să vă spun, deocamdată la ora asta nu pot să spun dacă voi continua sau nu. Vedem. Poate sunt şi alţii care doresc. Să vedem şi organizaţia din care fac parte ce părere are. Eu vreau să lucrez în continuare cu colegii mei, indiferent pe ce funcţie. Asta nu e o problemă. Fac treaba asta de aproape 30 de ani, nu văd de ce aş întrerupe-o acum. Încă nu pot să spun exact dacă sunt hotărât să candidez din nou la funcţia de preşedinte. Vedem ce spun şi colegii, pentru că doar cu ei voi lucra, nu singur”, a afirmat consilierul municipal.

 

PSD-iştii brăileni vor face alegeri la nivelul organizaţiilor din întreg judeţul

La rândul său, preşedintele interimar PSD Brăila, Ion Rotaru, a ţinut să precizeze că alegerile se vor organiza la nivelul tuturor filialelor organizaţiei judeţene, de jos în sus. Decizia, susţine acesta a fost luată la Centru, alături de aceea că alegeriile vor avea loc şi în celelalte organizaţii din ţară, după încheierea conferinţelor judeţene în cele 11 unde conducerea este interimară.

“Va fi un ciclu de alegeri cap - coadă la nivel naţional. Vorbim de cicluri de 4 ani, aşa cum ar trebui să fie conform statutului. Pentru că s-a considerat că dacă tot se face alegerea preşedintelui să fie pe o structură şi pe o formaţie nouă, de jos până sus. Deci vor fi alegeri începând de la nivel de organizaţii locale, comunale, oraşe, municipiu, până la nivel de conferinţa judeţeană”, a declarat Rotaru, făcând precizarea că excepţie fac structurile de tineret, femei şi pensionari.

Întrebat dacă va candida pentru funcţia de secretar general al partidului, senatorul a reiterat ideea că totul ţine de dorinţa colegilor săi, însă cu precizarea că va rămâne alături de echipă.
Categorie articol: 

Comentarii