Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blue Stars Brăila, pepinieră pentru cluburile importante din ţară

• jucătorii crescuţi la Brăila au ajuns la Viitorul Constanţa, Dinamo Bucureşti, FC Voluntari dar şi în Liga a III-a la Dacia Unirea şi Viitorul Ianca • Copilău, Catrina şi Fadei sunt ultimii care au semnat anul acesta cu Prosport Bucureşti şi Concordia Chiajna

 

Clubul de fotbal Blue Stars Brăila transferă fotbaliştii valoroşi la cluburi importante din ţară. Trei jucători au plecat de curând, doi născuţi în 2004 şi unul în 2006. Astfel, Bogdan Copilău a ajuns la Prosport Bucureşti iar Ionuţ Catrina la Concordia Chiajna. Tot la Prosport s-a transferat în acest an şi unul dintre cei mai buni atacanţi din ţară la categoria de vârstă 2006, Andrei Fadei. Acesta va participa pe 4 octombrie, la Vaslui, la acţiunea de formare a lotului naţional rezervat vârstei U15.

Aceşti trei fotbalişti sunt ultimii care au preferat să meargă la alte cluburi din ţară unde au condiţii de pregătire mult mai bune.

Astfel, în ultimii doi-trei ani au mai făcut pasul spre alte grupări fotbalistice alţi opt jucători formaţi la Blue Stars Brăila. Ionuţ Cojocaru, născut în 2003 şi Gabriel Băceanu (2004) au ajuns la clubul patronat de Gică Hagi, Viitorul Constanţa, Mădălin Stroe (2003) a făcut pasul în Liga a III-a la Viitorul Ianca, Alexandru Turc (2003) s-a transferat la Sport Team Bucureşti, Rareş Băluţă (2003) a ajuns la FC Voluntari, Alexandru Duţu (2003) se pregăteşte acum sub comanda lui Florentin Petre la Dacia Unirea, George Ioniţă (2003) a fost cooptat de clubul Dinamo Bucureşti iar Andrei Gherghişan (2004) a semnat cu CS Colţea Braşov.

“Clubul nostru a reuşit în ultimii ani să crească mai mulţi fotbalişti valoroşi dar, de la o anumită vârstă, neavând condiţii să-i pregătim şi să le oferim o şansă ca ei să poată evolua într-o echipă aferentă vârstei lor, suntem nevoiţi să le acordăm şansa de a performa la alte cluburi din ţară. Nu există nici măcar o colaborare între noi şi formaţiile brăilene care activează în ligile naţionale. În ultimii ani au plecat opt jucători la cluburi puternice, iar de curând, alţii trei le-au călcat pe urme. Fadei a ajuns la Prosport Bucureşti şi cât de curând va ajunge la o echipă din primele două eşaloane fotbalistice ale ţării. La acest moment Fadei este unul dintre cei mai buni atacanţi la U15 din România şi cred că va fi cooptat şi în lotul naţional”, ne-a declarat Daniel Pleşa, preşedintele clubului  Blue Stars Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii