Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blocul Iulia Timosenko se teme ca Guvernul ucrainean ar putea fi demis

Blocul Iulia Timosenko se teme ca demiterea presedintelui Parlamentului ar putea fi urmata de cea a premierului Iulia Timosenko, relateaza AFP.
Presedintele Parlamentului de la Kiev, Arseni Iateniuk, un apropiat al presedintelui Viktor Iuscenko, a fost demis miercuri.
In favoarea demiterii presedintelui Legislativului s-au pronuntat 233 de parlamentari, reprezentanti ai Partidului Regiunilor si comunistilor, dar si zece deputati ai partidului proprezidential, care il suspectau pe Iateniuk ca nu sustinea ideea alegerilor anticipate.
Blocul Timosenko a incercat sa impiedice destituirea lui Iateniuk. Potrivit presei ucrainene, Blocul Timosenko se teme ca demiterea ar putea fi urmata de cea a Guvernului.
"Echipa primului-ministru suspecteaza ca destituirea presedintelui Parlamentului este doar prima etapa. A doua etapa ar fi o motiune de cenzura la adresa Guvernului", scria miercuri cotidianul Ukrainska Pravda.
"Daca s-a ajuns la demiterea presedintelui Parlamentului, vor urma alegeri anticipate si demiterea lui Timosenko", preconizeaza cotidianul Segodnia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii