Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blocaj infernal în intersecţia Calea Galaţi cu Bulevardul Dorobanţilor

În cursul zilei de vineri, intersecţia care asigură legătura cartierelor Vidin şi Brăiliţa cu restul oraşului a fost blocată de lucrările care se execută în zonă. Şi de aici o întreagă nebunie pentru şoferii care au vrut să intre ori să iasă din şi spre cele două cartiere. De exemplu, pentru că nu era semnalizată posibilitatea rutei ocolitoare dinainte de pod dinspre Mircea Mălăeru, prelungirea Dorobanţi, strada Carantina şi apoi Calea Galaţi, mulţi şoferi care au trecut podul de la Brăiliţa au fost practic forţaţi să facă dreapta pe lângă Şcoala nr. 18 pentru a ieşi în Dorobanţi şi să ocolească mai mult pentru a ajunge în zona centrului vechi.
În cazul autobuzelor, lucrurile au stat mult mai bine pentru că şoferii aveau deja instructajul făcut şi ştiau ruta ocolitoare. Astfel, aşa cum a explicat directorul SC "Braicar", Cornel Săndulescu, autobuzele care circulă pe linia 2 şi merg spre Vidin, fac dreapta pe strada Carantina până la prelungirea Dorobanţi pentru a intra apoi pe strada Mircea Mălăeru şi ies din nou în Calea Galaţi, dincolo de pod. La întoarcere, după ce trec podul în dreptul şcolii nr. 18 fac stânga pe Plantelor, ies spre fostul Abator şi apoi continuă drumul peste prelungirea Dorobanţi pe strada Carantina până la Ştefan cel Mare pentru a ieşi înapoi în Calea Galaţi de unde îşi continuă traseul.
De precizat că în zona acestei intersecţii se unesc, practic, două proiecte de lucrări: cel care vizează Bulevardul Dorobanţilor şi cel privind reabilitarea tronsonului între Mircea Mălăeru şi Dorobanţi a Căii Galaţi. Ambele sunt proiecte cu finanţare europeană, accesate de municipalitate.
Categorie articol: 

Comentarii