Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blitz

Concurs de poezie pentru tineri

Teatrul "Maria Filotti" lanseaza un concurs de interpretare de creatii lirice, "Poezia inimilor tinere", la care se pot inscrie tineri studenti si liceeni. Regulamentul de concurs, fisa de inscriere si conditiile de participare pot fi accesate pe site-ul teatrului www.tmf.ro. Concursul se va finaliza cu o Gala a Laureatilor ce va fi prezentata publicului in data de 21 martie 2009 la sala studio. Proiectul este lansat cu prilejul Zilei mondiale a Poeziei, aniversata pe 21 martie, si face parte din programul "Teatrul si scoala". Partenerii acestui proiect sunt: Inspectoratul Scolar, Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" si Centrul de Creatie. (C.D.)

Tehnici de lobby pentru promovarea drepturilor omului

In perioada 23-25 februarie 2009, la Sinaia, se va desfasura cursul "Tehnici de lobby si advocacy pentru promovarea drepturilor omului", desfasurat de Asociatia ACCEPT. Organizatia nonguvernamentala apara si promoveaza drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuali sau transgender. Astfel, toti cei interesati sa devina activisti in domeniu : studenti la Drept, Jurnalism, Stiinte politice etc sau persoane care au absolvit orice facultate si care lucreaza sau fac voluntariat la organizatii nonguvernamentale, se pot inscrie pina la 15 februarie accesind www.accept-romania.ro . De mentionat este faptul ca toate costurile sunt acoperite de organizatori. (R.S.)

GalMUN 2009

GalMUN (Galati Model United Nations) este o conferinta organizata de Colegiul National Vasile Alecsandri, Galati si simuleaza sedintele tinute de Organizatia Natiunilor Unite. Anul acesta, conferinta va avea loc in perioada 30 aprilie - 3 mai, inscrierile fiind deschise pana la 10 martie. Luand parte la o asemenea conferinta, delegatii vor primi diplome de participare recunoscute pe plan international si vor avea ocazia sa cunoasca oameni noi, formand legaturi cu alti tineri din tara sau din strainatate. Cazarea celor care nu sunt din Galati va fi oferita de catre elevii Colegiului National Vasile Alecsandri, iar varianta inchirierii unor camere de hotel va fi suportata financiar de participant, separat de taxa de 12 euro pentru participare. Tinuta din timpul conferintei trebuie sa fie formala, iar limbajul folosit va fi engleza formala, care va putea fi imbunatatita pe parcursul sedintelor. Pentru mai multe informatii in legatura cu inscrierile si detaliile conferintei, accesati http://galmunconference.ro sau puteti lua legatura cu persoanele de contact, Secretary General (casiana_ionascu@hotmail.com), respectiv Deputy Secretary General (stan.miruna@yahoo.com). (M.S.)

Zilele Colegiului "Ion Ghica", la final

Ieri, la Colegiul Economic "Ion Ghica" a avut loc vernisajul expozitiilor de arta fotografica si de traditii romanesti, precum si concursul "Ikebana". De asemenea, s-a prezentat si proiectul Etwinning - "Obiceiuri alimentare". In finalul Zilelor Colegiului, directorul Andrei Puia a enumerat cateva dintre performantele scolii, dupa care, impreuna cu invitatii, a vizitat scoala si expozitiile. (C. D.)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii