Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blaga explică avizul favorabil primit de la comisii prin faptul că a lucrat transparent

Nu am avut nicio plângere în aceste nouă luni de zile şi chiar am rugat liberalii sau pe cei de la UDMR dacă au avut vreo problemă în alocarea acestor fonduri", a afirmat Blaga la sfârşitul audierii, după ce el a primit 34 de voturi "pentru", dintre care 6 au venit din partea UDMR, şi 28 de voturi "împotrivă".
Totodată, democrat-liberalul consideră că un eventual vot "pentru" din partea UDMR-ului ar putea veni şi în plenul Parlamentului, când acesta va trebui să dea votul de încredere cabinetului Croitoru.
Deputatul UDMR, Antal Istvan, a explicat votul colegilor săi, afirmând că "nu a fost un vot politic", ci o opţiune personală a celor care au votat. "Deocamdată, formăm o majoritate. Acum n-a fost vorba de Guvern, ci de un ministru posibil, sau fost ministru - pentru că este interimar-, care în perioada lui a fost corect. Noi am avut o obţiune personală, cei din judeţul Harghita, în rest ne conformăm hotărârii grupului", a spus Antal.
În schimb, deputatul social-democrat Aura Vasile le-a atras atenţia colegilor de la UDMR că respectarea cuvântului este foarte importantă şi a afirmat că nu ştie care va fi rezultatul votului pentru învestirea Guvernului. "Ştiţi că sunt o femeie mai aprigă. Mai bine nu spun ce am simţit. Nu sunt un om răzbunător pentru că sunt un creştin, dar nemulţumită sunt, în condiţiile în care - cred eu - că a respecta un cuvânt este foarte important. Nu ştiu cum va fi votul miercurea viitoare", a criticat Vasile votul reprezentanţilor UDMR la audierea lui Vasile Blaga.
Vasile Blaga a fost audiat de comisiile de Administraţie, Economice şi de Industrii din Parlament, timp în care el a prezentat un bilanţ al activităţii sale la Ministerul Dezvoltării Regionale, cu diversele programe în derulare, dar şi câteva din obiectivele în sectorul turistic, în cazul obţinerii portofoliului de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii