Mergi la conţinutul principal

Biserica si institutiile antidrog si-au dat mina in lupta impotriva stupefiantelor

Directia Judeteana pentru Tineret in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog si cu Protoieria Braila deruleaza, in perioada septembrie - noiembrie, proiectul "Educatie prin credinta". Actiunile se adreseaza asistatilor social aflati in grija Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul Protoieriei.
Tinerii cu nevoi speciale de la Scoala Speciala de Arte si Meserii au participat, ieri, la o dezbatere referitoare la efectele nocive ale consumului de droguri. Scopul seminariilor este de a diminua factorii de risc in ceea ce priveste generatia tinara prin preventia consumului de stupefiante. "Obiectivele propuse in proiect urmaresc informarea, educarea si sensibilizarea tinerilor cu un grad de vulnerabilitate crescut in legatura cu acest flagel. Este vorba de persoanele asistate in cantinele parohiale care invata ce inseamna un stil de viata sanatos, fara substante psihotrope. Lor li se ofera sapun, pasta de dinti. Tot in cadrul proiectului va fi realizata o masa rotunda cu preotii care au enoriasi din grupul tinta pe care ii vor informa astfel incit si ei, la rindul lor, sa-i invete pe ceilalti. Atit institutiile antidrog, cit si biserica promoveaza aceleasi valori. Ambele pun accent pe un stil de viata fara abuzuri", ne-a declarat Olga Condrat, consilier in cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila.
Biserica adopta o pozitie ferma in sensul ca dependenta inseamna patima. Consilierea pastorala joaca un rol primordial in prevenirea comportamentelor adictive. Cei prezenti la seminarul de ieri de la Protoierie considera ca implicarea bisericii in activitatile educative privind consumul de tutun, alcool, droguri este binevenita, tinind cont ca multi beneficiari au incredere foarte scazuta in institutiile statului din cauza faptului ca se confrunta cu saracia, nu au locuinte. "Recuperare fara credinta nu se poate. In plus, in societate au aparut mai multe tipuri de dependenta. De fapt, exista o gama variata de comportamente adictive: de televizor, de desene animate, de ciocolata, de produse fast-food, exista si boala cumparaturilor. Atunci cind omul nu se concentreaza pe a se ruga si a munci, apar asemenea comportamente. Copiii sint dependenti de televizor de la 3, 4 ani, de desene animate la fel. Ei cresc avind actiune psihologica stereotipa si isi dezvolta o conduita inclinata spre violenta. Sint destul de multe cazuri cind copii de clasa a IV a sint dependenti de tutun. Alcoolul este un pericol pentru adolescenti. Este si cel mai accesibil din cauza saraciei. Trebuie sa derulam cit mai multe programe preventive", a precizat preotul Tudor Gheorghe, care deruleaza actiuni in cadrul Departamentului de Asistenta Sociala apartinind Protoieriei. Tinerii care participa la acest program vor merge in cursul lunii octombrie la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Tulcea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro