Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bilantul Aliantei DA in Braila este un dezastru

Un dezastru pe toata linia. Asa caracterizeaza liderii PLD Braila situatia din municipiu, dupa 3 ani de guvernare a Aliantei DA.
Senatorul PLD Dan Sabau, fost lider al PNL, care a perfectat Alianta locala, nu este insa dispus sa-si asume rezultatele guvernarii locale, in ultimii 3 ani. El admite insa ca a fost un dezastru, si asta din pricina certurilor intre aliati: "Din punctul meu de vedere, este un dezastru la Braila si nu unul al Aliantei, ci al disensiunilor din Alianta. In mod evident, actuala conducere liberala a Brailei a fost intr-o disensiune permanenta cu democratii si evident, si cu cei care ne-am extras ulterior in PNL, si intr-o fratie nemasurata, sau masurabila financiar cu PSD-ul. Eu imi asum o parte din vina, incapacitatea de a gasi solutia ca relatia in Alianta sa fie una rezonabila, iar cea cu PSD-ul de a fi una de adversitate constructiva".
Si liberal-democratul Ion Stefan este de parere ca intreaga conducere a judetului, nu doar cea a municipiului, a avut o activitate foarte proasta: "Eu, activind in administratie foarte mult timp si cunoscind posibilitatile si modalitatea de actiune va spun ca e un dezastru, si la nivel municipal si la nivel judetean. De ce? Lipsa de implicare, de fermitate si de multe altele, dar si, probabil, anumite interese, pe care nu le cunosc. Au vina lor, in parte, si persoanele aflate in functii de conducere nu doar la Primarie, dar si la Consiliul Judetean, si la Prefectura. Tot judetul Braila, incepind de la prefect si pina la unii primari, este condus foarte prost. Prefectul Mitroi nu se implica suficient in dezvoltarea judetului si la fel, presedintele Consiliului Judetean. Vad in alte parti cum alte judete prind programe, prind investitii, prind tot felul de venituri din diverse surse, la Braila nu se misca nimic". Intrebat despre ceea ce-i reproseaza vicepresedintelui CJ Niculina Moisescu, acesta a raspuns: "Cine?", iar la vicepresedintele Gheorghe Chiru a replicat: "Asta cine-i, ce activitate are? Are atributiuni, ca am inteles ca nici atributiuni nu mai are?". In ceea ce-l priveste pe primarul Constantin Cibu, Stefan a comentat: "o mare dezamagire, am avut incredere in el, va spun sincer, stiam ca a fost un manager bun in domeniul privat si ma asteptam sa fie un manager bun si la primarie, dar vad ca se lasa implicat in tot felul de discutii, de alte activitati care duc la pierdere de timp si nu a dus la acele programe, la acesle resurse despre care vorba la inceput. Si am vazut declaratia dumnealui ca mai astupa o groapa, mai asfalteaza o straduta... Unde, care, sa-mi arate si mie! De aceea spuneam: lipsa de decizie, de fermitate, de actiune". Nici despre viceprimarul Lucian Tilea nu are o parere prea buna Ion Stefan: "In afara de faptul ca umbla cu motocicleta si ca maninca la restaurantele din Galati..." Cit despre vicele Daniela Vasioiu, "se zbate, dar cred ca degeaba. Are intentii bune, am observat, dar n-are nici o sansa, nici primarul, nici Consiliul Local nu-i acorda nici o sansa, ca sa spun asa. Nici nu stiu daca mai are atributiuni".
Categorie articol: 

Comentarii