Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bilant pe POS Mediu in Regiunea Sud -Est

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, prin Organismul Intermediar POS Mediu Galati, a organizat luni, la Galati, "Conferinta Regionala Anuala dedicata Programului Operational Sectorial "Mediu - Regiunea Sud - Est" .
In cadrul conferintei s-au discutat principalele aspecte ale implementarii POS Mediu in anul 2008 la nivelul regiunii Sud - Est (din care face parte si Braila, alaturi de judetele Galati, Constanta, Vrancea, Buzau siTulcea), precum si directiile de dezvoltare ale acestui program operational sectorial in 2009.
La nivelul regiunii, in sectorul apa/apa uzata, a fost aprobat un proiect major si sint in curs de pregatire alte cinci proiecte. In sectorul deseuri, un proiect major este in curs de pregatire.
De asemenea, in cadrul evenimentului a avut loc si o prezentare a noului Ghid al Solicitantului pentru Axa Prioritara 4 din cadrul POS Mediu, "Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii", pentru care un nou Apel de propuneri de proiecte a fost lansat in data de 28 noiembrie 2008. Proiectele eligibile trebuie sa contribuie la protejarea speciilor de plante si animale si conservarea mediului inconjurator.
Evenimentul a prilejuit o intilnire a reprezentantilor Ministerului (de la nivel central si regional) cu actorii la nivel local si potentialii beneficiari ai Programul Operational Sectorial "Mediu" care au avut astfel ocazia sa afle detalii concrete despre oportunitatile oferite de POS Mediu pentru regiunea lor.
POS Mediu a fost aprobat de Comisia Europeana in iulie 2007. Bugetul sau total este de aproximativ 5,6 miliarde euro. Din acest buget, aproximativ 4,5 miliarde euro reprezinta finantare din partea Uniunii Europene, iar 1,1 miliarde euro reprezinta contributia nationala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii