Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bilant parlamentar la jumatate de mandat

Noua proiecte legislative, din care 4 au devenit legi, 36 luari de cuvint in plen, 6 actiuni intreprinse in Senat pentru judetul Braila, interventii la Guvernul Romaniei pentru 7 proiecte. Este doar o parte a activitatii desfasurate de senatorul de Braila Dan Sabau, in cursul anului recent incheiat. Dupa cum ne-a informat acesta, initiativele legislative s-au referit la: * modificarea art. 6 alin.(1) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate -respinsa * completarea Legii nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic - a devenit Legea 481/2006 * propunere legislativa "Legea practicii"- inregistrata la Senat pentru dezbatere * propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii invatamintului nr.84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, a devenit Legea 480/2006 * propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic - inregistrata la Senat pentru dezbatere * proiect de Lege privind organizarea si functionarea cabinetelor de medicina sportiva - trimis la Camera pentru dezbatere * proiect de Lege privind modificarea art.4 din Ordonanta Guvernului nr.79/2004 pentru infiintarea Agentiei Nationale de Transplant - a devenit Legea 150/15.05.2006
Senatorul a precizat ca in cusul anului trecut a avut mai multe interventii in Senat, legate strict de judetul Braila, acestea referindu-se la: * rezolvarea problemei S.C. Laminorul S.A. Braila * reintroducerea in circuitul turistic brailean a Insulei Mici a Brailei * reintroducere in sistemul de licitatii a Insulei Mari a Brailei, fapt concretizat prin decizia ministrului Gheorghe Flutur * reintroducerea portului Braila in circuitul porturilor maritime ale Romaniei. Pe de alta parte, acesta se poate lauda si cu o serie de interventii la Guvernul Romaniei pentru aprobarea urmatoarelor proiecte: * modernizare lucrari podete, poduri in localitatea Spiru Haret, comuna Bertestii de Jos * alimentare cu apa a localitatilor Ibrianu si Maraloiu, comuna Gradistea * modernizare statie de epurare si extindere conducta evacuare ape uzate, localitatea Ianca * constructie pod in localitatea Insuratei (proiectul a fost finantat) * alimentare cu apa in sistem centralizat a localitatilor Silistea si Martacesti, comuna Silistea, judetul Braila * alimentare cu apa a satelor Surdila Greci, Bratesu Vechi si Horia * extindere alimentare cu apa comuna Tichilesti.

"Restituirea celor 1000 ha cedate Galatiului, nu a stat in afara preocuparilor mele"

"Anul 2006 a insemnat in plan legislativ o munca sustinuta, fara nici o absenta, in comisia pe care o conduc, in special in planul reformei sistemului national de sanatate. Am avut 9 proiecte legislative depuse la Biroul Permanent, din care 4 au devenit legi. Dintre acestea, doresc sa subliniez modificarile aduse la functionarea Agentiei Nationale de Transplant, organism de importanta deosebita, dat fiind numeroasele cazuri de pacienti care au nevoie urgenta de acest tip de tratament. De asemenea, cred ca foarte importante au fost si modificarile privind Legea Invatamintului si Statutul personalului didactic. O alta initiativa pe care am avut-o, care a si devenit lege, este cea privind reorganizarea si functionarea Academiei de Stiinte, aspect de natura sa relanseze activitatea institutionala in acest domeniu sensibil al societatii romanesti, iar prin cele 36 de luari la cuvint in cadrul plenului, pe diverse teme, cred ca am reusit sa aduc corectiile necesare pentru eliminarea unor lacune ale proiectelor de lege discutate. As mai aminti faptul ca pentru judetul Braila am facut demersuri pentru chestiunea privind dezafectarea cazarmilor militare si transferarea lor catre administratiile municipala si judeteana, dar si in privinta preluarii de catre administratia judeteana a aerodromului militar Ianca, in vederea utilizarii sale ca aeroport comercial. De asemenea, am obtinut promisiunea ferma de la Ministerul Apararii ca se va sustine luarea in calcul a zonei localitatii Varsatura pentru construirea unei baze moderne NATO. Nici restituirea celor 1000 ha cedate Galatiului, nu a stat in afara preocuparilor mele, iar demersurile pe care le-am initiat sper sa nu ramina fara rezultat", ne-a informat Sabau.
Acesta se mindreste si cu faptul ca, in urma discutiilor purtate cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, a reusit sa obtina aprobarea finantarii constructiei noului Spital Judetean de Urgenta in Braila,"intr-o concurenta acerba cu alte judete. Intrarea noului spital in circuitul sanitar va face ca Braila sa aiba o baza moderna de ingrijire a sanatatii la nivel european. Tot in calitate de membru al Comisiei de Sanatate Publica, am reusit intr-o mare proportie sa reducem subfinantarea sistemului sanitar brailean, sa stingem datoriile spitalelor si sper sa diminuam lipsa acuta de medicamente, eliminindu-se astfel celebrele cozi de la farmacii. Totodata, am reusit diminuarea lipsei acute de medicamente de prima necesitate din spitale. De asemenea, in calitate de membru al asociatiei “Salvati Delta!”, reintroducerea in circuitul turistic a Insulei Mici a Brailei, iar pentru stimularea turismului si dezvoltarea industriei de agrement, in urma discutiilor cu Ministerul Finantelor, am reusit sa scutim de la impozit ambarcatiunile ce au o motorizare mai mica de 25 de CP".
Senatorul brailean are insa si unele proiecte inca nefinalizate, la care insa nu renunta cu nici un chip, pina la final de mandat: "La capitolul nerealizari as mentiona un obiectiv pe care nu am reusit sa-l indeplinesc din mai multe motive: infiintarea Colegiului de Nursing la Braila, proiect ce ar fi asigurat in judet o pregatire superioara cadrelor medicale cu pregatire medie si care ar fi dus la ridicarea la rang universitar a Spitalului Judetean si sper sa rezolv in acest an".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii