Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bilanţul inundaţiilor

Guvernul a analizat, ieri, situaţia intervenţiilor din ţară în urma vijeliilor. Premierul i-a convocat pe toţi prefecţii din zonele afectate de inundaţii să facă un bilanţ. Potrivit bilanţului general, au fost înregistrate pagube în 164 de localităţi din 20 de judeţe, însă premierul şi miniştrii au dat asigurări că nu mai există nicio localitate izolată în acest moment şi nu există pericol iminent de inundaţii. În prima fază vor fi evaluate pagubele, apoi se vor găsi soluţii pentru cei care au rămas fără case. După aceea, autorităţile locale trebuie să ia măsuri pentru a preveni inundaţiile.

Pachet de măsuri, în pregătire

Premierul i-a convocat pe toţi prefecţii din zonele afectate pentru a prezenta un raport despre situaţia din zona pe care o reprezintă fiecare. La videoconferinţă au participat şi vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, şi ministrul Apărării, Mihnea Motoc, transmite TVR.
Dacian Cioloş le-a cerut miniştrilor de resort să vină, în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare, cu un pachet de măsuri de sprijin pentru oamenii şi comunităţie afectate de intemperii.

Posibile ajutoare

Premierul Dacian Cioloş a solicitat, marţi dimineaţă, o analiză a situaţiei din fiecare judeţ afectat de inundaţiile devastatoare din ultimele zile. Dacian Cioloş a anunţat că ia în calcul inclusiv un ajutor din partea Guvernului pentru localităţile care au fost serios afectate de intemperii.
„Vreau să facem o analiză a situaţiei în care ne aflăm în momentul de faţă - cum au evoluat lucrurile acolo unde au avut loc deja intemperii cu pagube în ultimele săptămâni şi să vedem care sunt prognozele pentru perioada viitoare. E regretabil că sunt oameni care şi-au pierdut viaţa. Sper să fim în măsură să ne organizăm în aşa fel încât, pe viitor, să evităm pe cât posibil astfel de situaţii. ştiu că sunt sute de comunităţi, de gospodării care au fost afectate. Vreau să văd cum ne organizăm împreună cu comunităţile locale ca să îi ajutăm pe oameni", a declarat premierul Dacian Cioloş, marţi dimineaţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii