Mergi la conţinutul principal

Big Brother nu e de dus la scoala

Greu cu adaptarea la noile cuceriri ale tehnicii. Dar asa e de cind lumea. La inceput, revolutia industriala a cerut sacrificii. Acum, la noi, tranzitia a cerut sacrificii. Insa in ultima vreme s-a pus tot mai mult accent pe latura sociala. Dovada stau salariile compensatorii sau recalificarile in activitate. Toate acestea au fost uitate de cind cu oferta Consiliului Judetean, aceea de a aduce si monta gratuit camere de luat vederi in institutiile de invatamint. Oportunitatea a fost dejucata atit de reticenta directorilor scolilor propuse in programul de monitorizare, cit si de moleseala care cuprinde tara, ca de obicei, in perioada verii. Astfel, cele sase luni de gratie au trecut, iar aparatura a ramas tot in ambalajul original, depozitata in magazie. La rindul sau, primarul a explicat ca prefera sa dea de lucru celor de la Politia Comunitara, decit sa apeleze la sistemele automate de supraveghere a spatiilor scolare. Este de inteles reactia sa, dar - vorba americanului - trebuie sa mai existe o solutie. Un posibil mod de rezolvare a venit din partea directorului unei scoli ce nu fusese trecuta pe lista de propuneri ("Edmond Nicolau"), dar care chiar ar fi avut nevoie de camerele de luat vederi, pastrind in acelasi timp si paznicii pe care ii are deja. Dar cine sa-l auda?
Astfel, proiectul sistemelor de monitorizare a fost parca din fasa sortit esecului. Degeaba au iesit acum la rampa sefii CJ si al ATOP ca sa se plinga ca alde primarul si directorii unor scoli au dat cu piciorul unei ocazii rarisime, daca pe parcursul celor sase luni - cit a asteptat firma furnizoare un raspuns concret - comunicarea a lipsit. Nu cu desavirsire, dar dialogul parca a mers pe soptite. Ba, unii directori de scoli spun ca nici nu au auzit de oferta CJ. Dincolo de orice suspiciune, cum ca ar putea fi afacerea lui X sau a lui Y - ca, dupa atitea tepe, e normal ca romanul sa sufle si-n iaurt - cele 500 de milioane, cit costa toata aparatura, meritau sa-si fi indeplinit scopul. Sau, cel putin, sa fi fost luata in discutie intreaga investitie laolalta, sefii orasului si judetului impreuna cu directorii institutiilor scolare. Dar ti-ai gasit! Oricum, cei de la CJ nu s-au dat batuti si au ajuns la concluzia ca se mai poate face o licitatie pentru firma care va avea grija de camerele video si care va interveni acolo unde situatia o impune. Ceea ce echivaleaza cu recunoasterea faptului ca s-a pierdut vremea. Si atunci, daca autoritatile locale nu au reusit sa dea de capat la o pleasca de 500 de milioane in 6 luni, la ce sa ne asteptam in cazul unor investitii mai mari?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro