Mergi la conţinutul principal

Bibliotecarii scolari ar putea beneficia de sporul de toxicitate - 15%

Saptamina trecuta, la Busteni, a avut loc stagiul de formare "Informarea si documentarea prin serviciile bibliotecii scolare", la care a participat si inspectorul de limba romana din Braila, Ana Maria Zlavog. Intre alte probleme discutate cu consilierul din cadrul MEdC, Carmen Istrate, a pus si problema singurului spor de care ar putea beneficia bibliotecarii, pe linga sporul de vechime, sporul de toxicitate. Inspectorul Ana Maria Zlavog a precizat ca in conformitate cu legea autonomiei locale, fiecare unitate scolara ar trebui sa ceara Inspectoratului Teritorial de Munca sa faca masuratori de toxicitate, in urma carora s-ar putea obtine un spor de 15% pentru fiecare scoala. Daca nu se fac aceste masuratori, nu se obtine sporul de toxicitate.
La stagiul de formare s-a mai discutat despre modul in care ar trebui realizata o fisa de evaluare pentru inspectiile de specialitate privind activitatea desfasurata in bibliotecile scolare, si despre alte doua proiecte privind aplicarea unui soft national pentru biblioteci, formindu-se astfel prima retea nationala de biblioteca ce favorizeaza imprumutul interbibliotecar. Cel de-al doilea proiect prevede redactarea unei metodologii de incadrare si promovare pe trepte pentru bibliotecari. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea ca bibliotecarul de la Casa Corpului Didactic, dupa ce va obtine un anumit numar de credite in urma participarii la diferite cursuri de formare ar putea deveni formator la nivel judetean privind activitatea bibliotecarilor scolari si va face parte din Consiliul Consultativ al Bibliotecarilor. Pe parcursul stagiului de formare s-a mai subliniat faptul ca la nivel national trebuie sa existe doua structuri, a caror activitate se va extinde in viitor: Consiliul National al Bibliotecilor din Invatamint si Comisia Nationala a Bibliotecilor. Inspectorul de specialitate, prof. Ana Maria Zlavog, apreciaza ca pe viitor biblioteca nu va insemna doar o colectie, o arhiva de carte rara sau utila, ci o sursa de informare complexa, moderna, la standarde europene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro