Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" si Muzeul Brailei aniverseaza 126 de ani de la intemeiere

Prin Decretul nr. 2134 din 23 august 1881, regele Carol I hotara deschiderea si functionarea, in orasul Braila, a bibliotecii publice si a muzeului stiintific, punindu-se astfel piatra de temelie pentru doua institutii reprezentative pentru cultura locala. Initiativa infiintarii bibliotecii a apartinut unui grup de intelectuali condusi de prof. Atanasie Popescu. Din 1908 biblioteca trece in administrarea Consiliului Comunal, iar din 1973 dobindeste titulatura de Biblioteca Judeteana.
Intr-un comunicat de presa emis de Biblioteca Judeteana se precizeaza ca astazi institutia a devenit una dintre cele mai performante din tara. Inca din anul 2000 a fost dotata cu un soft performant, cu sistem de Internet cu fibra optica, sau sistem de furnizare a informatiilor la distanta pentru cititori, in serviciul on-line. In colectiile bibliotecii exista 400.000 de unitati bibliografice, adica peste 100.000 de titluri din toate domeniile.
"Ceea ce este foarte important de retinut e faptul ca biblioteca nu reprezinta doar depozitarul memoriei culturale locale, nationale sau universale, ci este un spatiu multicultural deschis, gazduind lansari de carti, expozitii de arta plastica, fotografie, sculptura, actiuni interactive cu elevii, auditii muzicale sau proiectii de filme. Numai anul trecut, participantii la astfel de evenimente au fost in numar de aproximativ 6.500. La toate acestea se adauga si activitatea editoriala care aduce cititorilor, anual, buletine informative, monografii, cataloage, albume aniversare si calendare culturale", se mai precizeaza in comunicatul de presa.
Astazi, de la ora 11.00, la Muzeul Brailei are loc lansarea volumului II "Analele Brailei", editie anastatica si vernisajul expozitiei "130 de ani de independenta".
Cartea este tiparita la editura "Istros" a Muzeului Brailei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii