Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bianca Toader a stabilit un nou record naţional la 60 m garduri, junioare II

de asemenea, Toader a devenit vicecampioană naţională la 60 m plat, junioare I • primele două locuri la 60 m garduri junioare I au fost adjudecate de Iulia Banaga şi Andreea Caracudă • argint pentru Alexandru Iconaru la garduri

 

Vedeta delegaţiei brăilene la etapa finală a Campionatului Naţional de atletism pentru juniori I a fost Bianca Toader. Atleta cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Brăila de la grupa profesorului Nicu Roată a devenit vicecampioană naţională la juniori I în proba de sprint, iar a doua zi a stabilit un nou record naţional de junioare II, în proba de 60 m garduri. Bianca Toader a alergat această distanţă în 8:47 secunde. Vechiul record naţional, de 8:48 secunde, aparţinea unei alte atlete brăilene, Adelina Sandu, sportivă care la acea vreme era pregătită de profesorul Nicolae Iorga. “Bianca Toader era într-o formă foarte bună şi a demonstrat acest lucru după ce a stabilit un nou record naţional de junioare II la garduri. Puteam să o înscriu în concursul junioarelor I, unde ar fi luat o medalie, dar am preferat, de comun acord ca ea, să alerge pentru un nou record de junioare II la Bucureşti, unde pista este mai bună decât cea de la Bacău şi a reuşit. Atleta mai are un an de concurat la această categorie de vârstă şi sper că va reuşi să stabilească alt record la garduri, unul care să fie greu de egalat pe viitor. În acest an, fiind în lotul naţional, ea va concura fie la mondialele de juniori II fie la FOTE, unde sperăm să aibe o evoluţie bună”, a declarat profesorul Nicu Roată.

La competiţia rezervată juniorilor I, care a avut loc weekend-ul trecut, primele două locuri în finala probei de 60 m garduri au fost adjudecate de atletele brăilene Iulia Banaga, de la grupa profesorului Nicolae Iorga, care a cucerit medalia de aur, şi de Andreea Caracudă, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, care a obţinut argintul. Cea de a patra medalie obţinută de delegaţia brăileană i-a aparţinut lui Alexandru Iconaru, care putea deveni campion naţional, dar a lovit gardul al treilea, a pierdut din turaţie şi a cucerit argintul la 60 m garduri. Mihai Cristei s-a clasat pe locul al patrulea la 60 m garduri, probă în care Petronela Cristea a sosit a cincea în finala fetelor. Ionuţ Buzea, Petrişor Teodor şi Andreea Dinu au avut de asemenea evoluţii în creştere. “Palmaresul nostru la această ediţie a naţionalelor de juniori I a fost unul foarte bun, patru medalii, un loc patru şi un loc cinci, iar majoritatea atleţilor noştri au realizat recorduri personale. Sportivii mai mici au făcut o repetiţie utilă în vederea concursurilor lor de obiectiv”, a precizat profesoara Sica Lazăr.
Categorie articol: 

Comentarii