Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bianca Toader, medaliată cu aur şi bronz la Balcaniada de atletism cadeţi

• atleta pregătită de profesorul Nicu Roată a devenit campioană balcanică în proba de ştafetă 4x100 m plat şi a cucerit bronzul la 60 m garduri

 

Doi atleţi de la LPS Brăila, Bianca Toader şi Robert Simion, însoţiţi de profesorul Nicu Roată, au reprezentat România la Balcaniada rezervată cadeţilor care a avut loc în această lună la Istanbul, în Turcia, şi ambii au avut evoluţii bune.

Sportiva pregătită de profesorul Nicu Roată, Bianca Toader, a adus ţării noastre două medalii, una de aur, cu ştafeta 4x100 m plat, alături de alte trei atlete, Andreea Boca, Andreea Cîrciogel şi Vanesa Balaci.

Brăileanca a luat startul şi în finala probei de 60 m garduri, unde s-a clasat pe locul al treilea, timpul realizat de ea fiind 14.35 secunde.

Simion Robert, atlet de la grupa profesoarei Sica lazăr, a reuşit să intre în finala probei de 110 m gadruri, unde s-a clasat pe locul al şaselea.

“Rezultatele obţinute de cei doi sportivi brăileni sunt foarte bune, promiţătoare în perspectiva Campionatului European care va avea loc în Ungaria, în perioada 5-8 iulie. Ambii şi-au realizat baremurile de participare şi au şanse să intre în finalele de garduri la europene. La Istanbul organizarea a fost foarte bună din toate punctele de vedere, însă sportivii au avut de suferit din cauza drumului obositor, pentru că am plecat în Turcia cu autocarul şi la dus am făcut 12 ore, iar la întors am mers o zi întreagă, dar aşa cum am precizat ne-am atins obiectivele”, ne-a declarat profersorul Nicu Roată.
Categorie articol: 

Comentarii