Mergi la conţinutul principal

Bianca Negrău, un îngeraş care are nevoie de sprijin

Evenimentul caritabil "Bianca şi cei 65 de trandafiri", desfăşurat vineri seară în restaurantul "Lacu Sărat", deşi a fost unul extrem de reuşit în ceea ce priveşte organizarea, nu a avut rezultatul scontat. S-au strâns doar 13.000 lei, deşi suma ţintă era de 13.000 euro. Lupta însă nu se încheie aici, iniţiatorii campaniei şi organizatorii evenimentului - Asociaţia umanitară "Ajutor pentru tine" şi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Brăila - fiind decişi să continue acţiunile până la obţinerea sumei necesare. Cei ce au participat însă au avut parte de o seară cu totul specială, organizatorii izbutind să-i emoţioneze, dar şi distreze în acelaşi timp. Pentru că invitaţii nu numai că au urmărit cu interes maxim momentele artistice oferite, ci au dansat şi s-au distrat de minune alături de artişti şi, foarte important, alături de Bianca, micuţa fiind în permanenţă centrul atenţiei.

O luptă permanentă pentru fiecare gură de aer

Spectacolul, prezentat de Valerica Şerban şi MC Teo, a început cu o prezentare a cazului Biancăi Negrău, fetiţa de numai cinci ani pentru care viaţa înseamnă o luptă permanentă pentru fiecare gură de aer. Ca să poată trăi, ea face tratament şi aerosoli câte zece ore pe zi. Programul ei începe la şase dimineaţa şi se termină, uneori şi la două noptea. Ea suferă de fibroză chistică, o boală genetică pentru care încă nu a fost descoperit un leac, însă există numeroase tratamente ajutătoare care să-i facă viaţa mai bună. Bianca urmează un tratament medicamentos, însă are nevoie şi de o vestă de presiune, pentru a elimina mai uşor mucusul care se adună în plămâni. O asemenea vestă nouă costă 20.000 de euro, însă organizatorii se gândesc să achiziţioneze măcar una la mâna a doua, care costă "numai" 13.000 de euro. Evenimentul de vineri seara a fost gândit pentru a demara operaţiunea de strângere de fonduri.

După prezentarea cazului Biancăi de către directorul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei, Nicoleta Oancea, a vorbit Cătălin Prodan, un reprezentant al Asociaţiei "Ajutor pentru tine", care a prezentat asociaţia şi obiectivele ei, între care înfiinţarea unui Centru de ajutor pentru persoanele aflate în dificultate şi urmărirea cazurilor speciale pentru a le putea oferi ajutor.

 

29bianca2 Artiştii au fost alături de fetiţă şi familia ei Bianca, manechin pentru o seară

 

Spectacolul propriu-zis a început cu o paradă a modei pentru copii, susţinută de firma Celimo Impex SRL. Adulţii prezenţi au aplaudat frenetic la scenă deschisă micuţii care au defilat curajoşi în costume şi rochii de zi sau de ocazie. Defilarea a început cu Bianca şi a continuat apoi cu: Irinuca Voicilă - 1 an, Victor Rusu - 1 an, Radu Stoian - 3 ani, Cristina Ghiojdoiu - 3 ani, Dalia Mihalcea - 4 ani, Ştefan Jercan - 5 ani, Andrei Neacşu - 4 ani, Ileana Andreev - 5 ani, Rareş Cristea - 4 ani, Maria Anastasia Coroş - 4 ani, Ina Nicolea - 8 ani, Erich Bradea - 8 ani, Maria Andreev - 8 ani. Prezentarea elegantelor creaţii vestimentare s-a încheiat cu o foarte frumoasă rochiţă roşie din organza, pe care a purtat-o tot Bianca. Apoi au cântat solistele Ramona Manolache şi Ştefania Dima. A urmat licitaţia, iar vicepreşedintele Organizaţiei pentru copii şi adulţi cu nevoi speciale "Trebuie", prof. Gina Miron, a descris obiectele donate de organizaţie pentru a fi licitate: un tablou, câteva icoane, bijuterii, obiecte de decoraţiuni foarte frumoase. Banii strânşi au fost oferiţi Biancăi.

Artiştii greci au încins atmosfera

Petrecerea a început odată cu intrarea în scenă a solistului Ionuţ Galan şi a ansamblului Asteria, format din trei perechi care au oferit un program de aproape o oră de muzică originală grecească şi acorduri de buzukia. Ritmurile antrenante şi dansul reuşit al ansamblului au convins spectatorii să devină şi ei protagonişti. Toată lumea a dansat şi chiar s-au spart farfurii, conform obiceiului grecesc pentru a îndepărta spiritele rele şi ghinionul de soarta Biancăi. Au urmat alte momente de distracţie şi dans cu grupurile Parnassos şi Zorbas ale Comunităţii Elene din Brăila, care au făcut şi ele demonstraţii de măiestrie. La final s-a încheiat licitaţia şi invitaţii au continuat să danseze, să se distreze pe ritmuri de muzică uşoară. Coordonatoarea strângerii de fonduri, directorul Nicoleta Oancea, a precizat că în urma evenimentului s-au strâns 13.000 de lei. Între cei care au făcut donaţii consistente sunt: primarul Aurel Simionescu, avocatul Vasile Roman, directorul ProTV Athena Bondoc, oameni de afaceri Nicu Niţă, Valentin Mihu, Mihaela Ghinea şi alţii care nu au dorit să-şi facă public numele. Din păcate, mulţi politicieni şi oameni de afaceri importanţi, figuri publice interesate de altfel de imaginea lor, nu au răspuns invitaţiei şi nici nu au trimis donaţii. "Ideea de a ajuta pe cineva în această lume nebună este un act de mare îndrăzneală. Am muncit foarte mult pentru acest eveniment, iar rezultatele nu au fost chiar cele aşteptate în domeniul financiar. Am reuşit să strângem 13.000 de lei, dar avem nevoie de mult mai mult. Nu vom abandona această campanie, astfel că cei ce vor să o ajute pe Bianca pot face acest lucru luând legătura cu mine sau prin intermediul ziarului. Bianca are nevoie de ajutor şi vreau să cred că mai sunt încă oameni care să-i întindă o mână", a încheiat seara Nicoleta Oancea.

 

29bianca3 Ansamblul "Parnassos" al Comunităţii elene din Brăila a făcut spectacol pentru Bianca Fibroza chistică - cea mai frecventă boală genetică letală

 

Fibroza chistică este o boală genetică care se manifestă prin dificultăţi de respiraţie sau oboseală precoce în timpul jocului, infecţii respiratorii repetate ca bronşită sau sinuzită, tuse persistentă sau wheezing (şuierat). Fibroza chistică, perturbă funcţionarea normală a celulelor epiteliale - celule care alcătuiesc glandele sudoripare din piele şi căile de trecere în plămâni, ficat, pancreas, precum şi din sistemele digestiv şi reproductiv. În ţările europene şi Stetele Unite aproximativ 50% dintre pacienţi ating şi chiar depăşesc vârsta de 30 de ani. În România numai 16% dintre pacienţi au peste 18 ani. Fibroza chistică este cea mai frecventă boală genetică letală. În Europa sunt 40.000 de de asemenea cazuri, iar în România sunt 300, din care 250 copii. Statisticile arată că la 2.500 de copii unul se naşte cu fibroză chistică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro