Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Benone Sinulescu cere taxă Primăriei Buzău pentru melodia de la orologiul din centrul oraşului

Primăria Buzău a fost somată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România să plătească lunar o taxă de 500 de lei pentru folosirea melodiei "Cât e Siriul de mare", cântec care l-a consacrat pe Benone Sinulescu, originar din Buzău, relatează Realitatea Tv.
Autorităţile locale, care i-au acordat în 2005 titlul de cetăţean de onoare lui Benone Sinulescu, spun că au crezut că artistul va fi onorat de faptul că această melodie este ascultată în centrul municipiului.
"Am considerat că aducând această melodie în centrul municipiului Buzău îi facem o onoare, dar de aici până la a fi oneros şi a solicita...Aici nu e vorba de bani. (...) Nu este demn de valoarea pe care valoarea pe care o are", a declarat viceprimarul Fănică Bârlă.
La rândul său, Benone Sinulescu a declarat, la Realitatea Tv, că doreşte ca taxa pe care ar trebui să o plătească autorităţile din Buzău să fie donată unei şcoli de orbi.
"Aş cădea la o înţelegere. Dacă o sumă de bani se varsă şcolii de orbi de la Buzău, fac pace. Să o doneze lor. Nu am nevoie de niciun ban. Nu mă pricopsesc cu banii ăia", a afirmat acesta.
Reprezentanţii Primăriei Buzău iau în calcul schimbarea melodiei care anunţă oră exactă în centrul oraşului.
Categorie articol: 

Comentarii