Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Beneficiile extraordinare ale fructului de açaí

* studiile științifice arată că acest fruct, numit açaí, este unul dintre alimentele cele mai nutritive din lume

 

Arborele palmier de açaí se cultivă în pădurile tropicale din Brazilia, iar fructul acestuia are un gust exotic, o combinație între ciocolată și fructele de pădure. Culoarea sa violet intens îi conferă totodată și beneficiul suprem: energia. Açaí este plin de antioxidanți, aminoacizi și acizi grași esențiali și, deși nu este foarte ușor de găsit pe rafturile supermarketurilor, se regăsește în compoziția multor alimente și băuturi naturale din magazinele bio.

 

Conține de 10 ori mai mulți antioxidanți decât strugurii

 

Deși strugurii sunt cele mai elogiate fructe în ceea ce privește cantitatea de antioxianți, cercetătorii spulberă acest mit și ne spun că, de fapt, açaí conține de până la zece ori mai mulți antioxidanți decât strugurii roșii și de la 10 până la 30 de ori mai mulți antociani decât cantitatea care se poate găsi în vinul roșu. Astfel, efectele benefice ale acestuia se răsfrâng și asupra nivelului de colesterol, vizibil redus, îmbunătățind în acest fel circulația sangvină, prevenind formarea cheagurilor de sânge și protejând organismul de acțiunea radicalilor liberi.

Fructul de açaí reprezintă o sinergie de grăsimi mononesaturate (sănătoase), fibre dietetice și fitosteroli care ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular și digestiv. De asemenea, açaí însumează un complex aproape perfect de aminoacizi esențiali și minerale vitale pentru regenerarea celulară.

 

Alte beneficii

 

Conținutul de acizi grași poate fi asemănat cu cel al acizilor grași din uleiul de măsline, fiind deci o importantă sursă de acid oleic care, împreună cu acizii grași Omega-3, ajută la refacerea membranei celulare, menținerea echilibrului hormonal și funcționarea eficientă a receptorilor și neurotransmițătorilor responsabili cu producerea de insulină. Acest lucru este deosebit de important, deoarece un nivel ridicat de insulină poate da naștere inflamațiilor care, la rândul lor, sunt responsabile de îmbătrânirea prematură, moartea celulelor sănătoase și instalarea diferitelor afecțiuni, precum alergiile alimentare sau astmul.

Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry arată că, datorită cantității mari de vitamina C, acid elagic și polifenoli, fructul de açaí întărește sistemul imunitar și suprimă răspândirea celulelor canceroase cu până la 86%, dovedindu-se extrem de eficient în special în cazurile de cancer de prostată. (Mai multe pe Farmaciata.ro)

 

 
Categorie articol: 

Comentarii