Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Beneficii surprinzatoare ale uleiului de oregano

Uleiul de oregano era des folosit in Grecia antica, in special datorita proprietatilor antivirale, antifungice, antiparazitare, antiinflamatoare si antialergice. Acesta are mai multe intrebuintari, incepand cu dezinfectarea pielii si a ranilor pana la protejarea alimentelor de bacterii.

Uleiul de oregano este extras din frunzele proaspete ale acestuia si se poate folosi in lampita de aromoterapie, in aplicarea locala la nivelul pielii sau poate fi ingerat in cantitati foarte mici sub forma de supliment alimentar, de obicei diluat in miere. Iata care sunt beneficiile acestuia pentru sanatate.

Util in afectiunile respiratorii

Uleiul esential de oregano poate actiona ca expectorant, favorizand subtierea si eliminarea mucusului de la nivelul tractului respirator si al sinusurilor, insa poate ameliora si inflamatia de la nivelul plamanilor si al gatului.

Antiinflamator

Acest ulei este util in ameliorarea mai multor tipuri de inflamatie, de diferite tipuri. Atunci cand uleiul de oregano este aplicat local, reduce roseata si iritatia si poate ameliora durerea asociata cu traumatismele sau cu artrita.

Antibacterian

Uleiul de oregano ofera protectie atat in cazul infectiilor virale, cat si in cazul infectiilor bacteriene. Acest lucru ofera protectie impotriva infectiilor colonului, tractului urinar, pielii etc.

Antifungic

Fungii sunt responsabili pentru multe dintre cele mai severe infectii, atat in interiorul organismului, cat si la suprafata acestuia. Fungii pot cauza infectii dureroase la nivelului gatului, urechii, nasului. Daca ajung la creier, pot fi fatale. Uleiul de oregano, folosit atat intern, cat si extern, poate preveni si trata acest tip de infectii.

Citeste mai departe pe farmaciata.ro.
Categorie articol: 

Comentarii