Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Beneficii mai multe pentru pensionari

• potrivit unui comunicat al CJP Brăila, de săptămâna aceasta se pot depune cereri de pensionare pentru limită de vârstă beneficiind de prevederile Legii nr. 215/2019

 

Potrivit comunicatului remis, ieri, de directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Brăila (CJP), Adrian Marius Rîndunică, începând cu data de 18 noiembrie 2019, persoanele interesate pot depune cereri de pensionare pentru limită de vârstă cu beneficiile noii Legi nr. 215/14.11.2019 pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Noul act normativ se referă la acordarea unui spor la stagiu de cotizare pentru perioadele lucrate în condiţii deosebite, după data de 1 aprilie 2001, “de 4 luni pentru fiecare an realizat în condiţii deosebite”, faţă de 3 luni (conform reglementărilor anterioare).

De asemenea, este vorba de “reducerea vârstei standard de pensionare aferentă perioadelor încadrate în condiţii deosebite de muncă şi pentru perioade mai mici de 6 ani”. Nu în ultimul rând, brăilenii care intenţionează să se pensioneze pentru limită de vârstă vor beneficia de “reducerea mai mare a vârstei de pensionare” (conform tabelului nr. 1 de la art. 55, alin. (1) din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare).

Cererile se pot depune la Casa Judeţeană de Pensii Brăila, iar informaţii suprimentare se pot obţine de la ghişeele instituţiei.
Categorie articol: 

Comentarii