Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bebeluş în viaţă după ce a fost aruncat în hazna de mama sa

Cutremurător! Un nou-născut din Însurăţei a fost salvat dintr-un WC, acolo unde l-a aruncat chiar cea care i-a dat naştere, mamă a altor cinci copii. Deşi nimeni nu ar fi crezut că micuţul va supravieţui, mai ales că a stat câteva zeci de minute printre materii fecale, nou-născutul se află acum în afara oricărui pericol, la maternitatea din Brăila.

Un bebeluş din Însurăţei a ajuns, sâmbătă, la Maternitate, după ce a fost salvat din haznaua din curtea locuinţei. Cel care a recuperat copilul a fost chiar tatăl lui, care a aflat îngrozit că soţia sa a născut şi a aruncat fătul în WC. Bărbatul a alertat poliţia, iar fătul a fost transportat cu Salvarea la Spitalul de Obstetrică - Ginecologie, împreună cu mama sa. Teribila întâmplare s-a petrecut, sâmbătă, în jurul orei 14. Poliţiştii din localitate au aflat că Ioana N., în vârstă de 39 de ani, tocmai născuse al şaselea copil, dar l-a aruncat în WC-ul din curte. Oamenii legii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că îngrozitorul scenariu se confirmă. Tatăl bebeluşului, Dumitru N., în vârstă de 43 de ani, nu a mai stat pe gânduri când a văzut grozăvia pe care o făcuse soţia sa şi a scos copilul dintre dejecţii. La faţa locului a sosit, în scurt timp, şi un echipaj al Ambulanţei, care i-a acordat micuţului primul ajutor. "Pentru că a stat ceva timp în acele condiţii, fătul avea căile respiratorii blocate. A fost imediat intubat şi i s-au acordat îngrijirile necesare de către medicul de pe Ambulanţă, care a ajuns la timp încât să poată salva viaţa copilului", ne-a declarat Silviu Radu, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila. Micuţul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie pentru îngrijiri medicale. Deşi nimeni nu se gândea că bebeluşul mai are şanse, ieri, cadrele medicale în grija căruia se află au precizat că starea nou-născutului este bună, băieţelul având o greutate de 2,8 kg. La maternitate a fost adusă şi mama micuţului, care a declarat că l-a aruncat în hazna fiindcă acesta nu mişca şi s-a speriat, crezându-l mort. Judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului, sunt cei care trebuie să stabilească împrejurările exacte în care nou-născutul a ajuns în WC, printre materii fecale. "În cauză s-a întocmit dosar penal, continuându-se cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt", a precizat inspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Precizăm faptul că femeia mai are cinci copii, dintre care trei sunt minori. Cazul a ajuns şi în atenţia autorităţilor oraşului Însurăţei, care au efectuat o anchetă socială la domiciliul familiei bebeluşului, dar şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila. "Am luat legătura cu autorităţile locale să ne asigurăm că ceilalţi trei copii minori ai familiei, cu vârste de 2, 8 respectiv 9 ani, nu sunt în situaţie de risc şi am aflat că au rămas sub supravegherea unei surori în vârstă de 20 de ani. Vom asigura consilierea mamei, iar în funcţie de constatări, vom stabili planul de servicii pe care le vom acorda familiei", ne-a declarat Simona Cimpoae, director adjunct al DGASPC Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii