Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Beat si fara permis, a tamponat un maxi-taxi si a parasit locul accidentului

Autor al unui accident rutier grav, care se putea transforma intr-un adevarat carnagiu, braileanul Florin Gherasim, in virsta de 27 de ani, a fost cercetat si deferit justitiei pentru furt de folosinta, conducere fara permis, conducere sub influenta bauturilor alcoolice si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei. In toamna anului trecut, desi nu avea permis, el a urcat beat la volanul unui BMW, fara sa ceara acordul proprietarului, apoi l-a facut zob de un microbuz maxi-taxi plin cu calatori, plecind in final de la locul accidentului. Trei pasageri din maxi-taxi au avut nevoie de pina la 8 zile de ingrijiri medicale.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Doina Stoian, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in noaptea de 12/13 septembrie 2006, Florin Gherasim s-a plimbat prin oras impreuna cu amicul sau Nelu M., proprietarul autoturismului BMW cu numarul de inmatriculare BR-18-NLU, la volan aflindu-se detinatorul masinii. In jurul orei 4.00 dimineata, cei doi au purces la domiciliul inculpatului, unde au consumat cite trei cutii de bere fiecare. La ora 7.00, spun anchetatorii, Nelu M. a adormit, iar Gherasim, fara a cere incuviintarea proprietarului, a urcat la volanul masinii si s-a deplasat pe traseul Strada Hipodrom - Sos. Rm. Sarat - Comuna din Paris, cu intentia vadita de a ajunge la un amic din cartierul Nedelcu Chercea. In jurul orei 8.00, aflindu-se la intersectia Comuna din Paris cu Strada Carabusului, inculpatul a incercat sa depaseasca un vehicul stationat. A pierdut, insa, controlul volanului, si a intrat in coliziune cu microbuzul Mercedes maxi-taxi cu numarul de inmatriculare BR-02-ZNY, care transporta mai multe persoane.
Dupa impact, Florin Gherasim a parasit locul faptei si s-a dus sa-l anunte pe proprietarul BMW-ului, Nelu M., revenind in zona pe la ora 8.40, cind politia efectua deja cercetari. Trei pasageri au fost raniti usor in urma accidentului rutier provocat de inculpat: Marius P. (8 zile de ingrijiri medicale), Stelian U. (8 zile de ingrijiri medicale) si Alexandru M., care a fost doar verificat de medici, nefiind necesara spitalizarea lui. La ora 8.44, precizeaza acuzarea, Florin Gherasim avea 1.50 grame la mie alcool in singe, insa anchetatorii apreciaza ca, in momentul producerii evenimentului rutier, alcoolemia era si mai mare, de 1.60 - 1.70 grame la mie. Proprietarul BMW-ului avariat, Nelu M., s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 13.000 de lei - contravaloarea reparatiei - plus 58 de lei, prejudiciu creat de inculpat prin folosirea ilegala a autoturismului. De asemenea, Spitalul Judetean de Urgenta Braila solicita despagubiri pentru ingrijirile medicale acordate celor trei pasageri raniti in accidentul de asta-toamna. Dosarul cauzei se afla in prezent pe rolul instantei de judecata.
Categorie articol: 

Comentarii