Mergi la conţinutul principal

Bazinul fântânii cinetice arată ca în filmele horror

La doar doi ani de când a fost repusă în funcţiune, după ce a trecut, împreună cu toată zona Esplanadei, printr-un proces de reabilitare care a costat, la pachet, 14 milioane de lei (140 miliarde de lei vechi n.n.) fântâna cinetică de lângă Primăria Brăila arată jalnic. Probleme sunt, mai exact, cu bazinul acestei fântâni, care s-a exfoliat şi s-a crăpat de parcă au trecut peste el zeci de ani de exploatare, nu doar câteva luni. De altfel, multor brăileni nu le-a plăcut de la bun început felul cum a fost reabilitat acest bazin care, în loc să fie tencuit, cum a fost iniţial, sau placat cu marmură ori granit, a fost amenajat în trepte acoperite cu vopsea epoxidică. Tocmai această vopsea s-a exfoliat într-atât de mult încât îi dă bazinului aspectul jalnic din prezent. Cu toate acestea, nu va fi căutată altă soluţie de amenajare a bazinului, singura metodă de reparare a acestuia fiind o revopsire.
"În proiectul de reabilitare a fost prevăzută vopsirea bazinului, deci altă soluţie nu se poate aplica. Obiectivul se află în perioada de cinci ani de garanţie, deci constructorul trebuie să remedieze problema. Bazinul nu a intrat în reparaţii până acum din cauza ploilor. Imediat ce vremea va fi suficient de frumoasă, constructorul va începe lucrările. Din câte am înţeles, are pregătite toate materialele necesare", ne-a declarat Iuliana Neagu, directorul Direcţiei Programe Europene din cadrul Primăriei Brăila.
Această direcţie s-a ocupat de implementarea investiţiei de reabilitare a zonei de promenadă de pe Esplanadă, inclusiv a ansamblului de fântâni arteziene. După cum se ştie, proiectul a presupus refacerea treptelor şi zonei pietonale, repararea şi modernizarea instalaţiilor fântânilor arteziene, montarea de bănci şi stâlpi de iluminat. Pentru toate acestea s-au alocat iniţial 16 milioane de lei, fondurile fiind asigurate în principal printr-o finanţare europeană, restul banilor fiind daţi de la bugetul local. Reprezentanţii Primăriei spun că, în final, lucrările au costat doar 14 milioane, deci s-a făcut o economie de circa 2 milioane de lei.
Economie sau nu, cert este că probleme legate de lucrările executate de "Tancrad" au apărut încă din primăvara anului trecut, la doar câteva luni după ce ansamblul de fântâni arteziene a fost repus în funcţiune. Atunci, probleme au fost cu bazinele din dreptul scărilor care coboară spre faleză, deoarece pe pereţii exteriori au apărut crăpături prin care se infiltra apa. Reparaţiile au fost făcute în garanţie tot de firma care a câştigat licitaţia de atribuire a lucrărilor de reabilitare, "Tancrad" SRL Galaţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro