Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bazele militare ruse din Georgia, in stare de alerta maxima

Bazele militare ruse din Georgia au fost plasate in stare de alerta, iar trupelor li s-a ordonat sa "impuste mortal" orice persoana care le provoaca, a declarat comandantul militarilor rusi, citat de RIA Novosti, in pagina electronica.
Generalul-maior Andrei Popov a afirmat ca "in cazul unei situatii de urgenta sau a unei provocari, trupele sint gata sa raspunda prin orice mijloace necesare, inclusiv prin impuscare mortala".
Rusia a hotarit sa-si retraga trupele din bazele Ahalkalaki si Batumi din Georgia pina in 2008, insa dupa arestarile efectuate de Georgia, Popov a avertizat ca planurile de retragere ar putea fi anulate.
Comandantul a afirmat ca potrivit legislatiei adoptate de Moscova, bazele militare ruse din strainatate sint considerate ca fiind teritoriu al Rusiei si orice atac asupra acestora comis de un alt stat este considerat un act de agresiune fata de Rusia, ceea ce necesita o riposta adecvata.
Duminica, circa 20 de persoane s-au adunat in fata ambasadei Georgiei la Moscova pentru a protesta fata de recentele arestari efectuate de Tbilisi.
Protestul a fost autorizat, iar manifestantii au fost prezenti la ambasada la ora locala 12.00 (11.00, ora Romaniei).
Criza in relatiile dintre cei doi vecini s-a declansat miercuri, cind autoritatile georgiene au arestat mai multi ofiteri rusi acuzati de spionaj. Rusia are doua baze militare in Georgia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii