Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Batrinii Chiscaniului sarbatoriti la gradinita

Cadrele didactice din Gradinita "Lucia", membre ale filialei Chiscani a Serviciului de Ajutor Maltez, se implica in viata comunitatii locale. Zilele trecute, ele au reusit sa faca mici bucurii batrinilor din comuna, cu prilejul Zilei persoanelor de virsta a treia, dar au ajutat la inceput de an scolar si copiii care nu aveau cu ce sa mearga la scoala.
Cu ocazia Zilei persoanelor virstnice, batrinii satului au venit la gradinita si au fost sarbatoriti de copii si educatoare, au fost serviti cu suc si prajituri. S-au desfasurat si concursuri, iar batrinii care au dat cele mai potrivite raspunsuri au fost premiati cu mici atentii. S-au depanat amintiri, s-a glumit si astfel batrinii au petrecut o dupa-amiaza agreabila.
Pentru copiii proveniti din familii dezavantajate, educatoarele gradinitei s-au implicat in proiectul "Prea sarac pentru scoala". Educatoarele Marina Radu, Stela Lascu, Ioana Bujoi, impreuna cu Mioara Gurgu, din partea scolii, au intocmit anchete sociale si au impartit materiale didactice si unele alimente de baza celor mai nevoiasi membri ai comunitatii. "Fondurile necesare pentru aceste actiuni provin din donatiile din Germania, de la Serviciul de Ajutor Maltez din Erfurt, dar si din sponsorizari de la unii oameni impresionati de angajamentul si daruirea educatoarelor. Receptive la orice idee noua care ar putea imbogati actul pedagogic, ele au invitat mamele si copiii gradinitei la o activitate de patiserie. Micii cofetari si-au luat munca in serios, iar mamele i-au indrumat cu rabdare si infinita dragoste. Se spune ca omul sfinteste locul. Educatoarele gradinitei “Lucia” au demonstrat pe deplin acest adevar", a spus Lucia Dumitru, membra a Serviciului Maltez din Erfurt si initiatoarea filialei din Chiscani a Serviciului de Ajutor Maltez.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii