Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Batalionul cercetaşilor brăileni a împlinit 50 de ani de existenţă

• evenimentul a fost marcat, ieri, printr-un amplu ceremonial militar desfăşurat pe platoul din Piaţa Independenţei • tot cu acest prilej, în perioada 21-26 octombrie, 30 de militari cercetaşi au donat sânge, în cadrul campaniei “Sânge pentru viaţă”

 

Batalionul 528 Informaţii Supraveghere Recunoaştere “Vlad Ţepeş” Brăila împlineşte anul acesta, pe 1 octombrie, 50 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, structura militară de elită a Garnizoanei Brăila a organizat, ieri, un ceremonial pe platoul din Piaţa Independenţei, la care au participat oficialităţi civile şi militare. Momentul culminant al festivităţii a fost decorarea drapelului de luptă al unităţii. De asemenea, s-au ţinut discursuri în care au fost evocate momentele cele mai importante din cei 50 de ani de existenţă, a fost oficiată o slujbă religioasă şi, bineînţeles, militarii batalionului au bătut pas de defilare.

Înainte de această ceremonie, în perioada 21 - 26 septembrie, circa 30 de militari din cadrul Regimentului 528 ISR au donat sânge, la centrul de transfuzii sanguine Brăila, în cadrul campaniei “Sânge pentru viaţă”. “Acest gest al militarilor nu este un lucru de noutate, de fiecare dată, în caz de solicitări sau cu ocazia derulării unor acţiuni de acest gen, cercetaşii răspunzând: Prezent! În urma donării, s-au primit 217 bonuri valorice în valoare de 2.076,69 lei, care, la iniţiativa militarilor, au fost oferiţi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila”, ne-a informat maior Aurel Voicu, ofiţerul de relaţii publice al batalionului.

 
Categorie articol: 

Comentarii