Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Batalie pentru banii comunitari

Miercuri a fost termenul limita pentru depunerea la Agentia de Dezvoltare Sud-Est a proiectelor pe "Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu" ce urmeaza a fi implementata in cadrul Programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala.
Dupa cum ne-a declarat Luminita Mihailov, directorul Agentiei de
Dezvoltare Sud - Est (ADR 2 SE), au fost depuse 29 de proiecte,
din care Braila - 3 proiecte (pentru localitatile Insuratei, Faurei si Gemenele), Buzau - 5 (Cilibia, Stilpu, Nehoiu, Cislau si Beceni), Galati - 6 (Sendreni, Ghidigeni, Baleni, Costache Negri, Vladesti si Nicoresti), Constanta - 7 (Cernavoda, Eforie, Negru Voda, Istria, Cogealac, Deleni si Ovidiu), Tulcea - 3 (Macin, Isaccea si Topolog) si Vrancea - 2 (Panciu si Adjud).
Proiectele depuse de autoritatile locale brailene vizeaza "Implementarea unui sistem de management al deseurilor in orasul Insuratei si satele componente", "Reabilitarea sistemului de colectare si transport a deseurilor si extinderea sistemului de colectare selectiva in orasul Faurei" si "Sistem de colectare selectiva a deseurilor in comunele Gemenele, Rimnicelu si Scortaru Nou, cu statie de transfer la Gemenele".
Evaluarea aplicatiilor va incepe la data de 24 august si se va incheia la finele lunii septembrie. "Evaluarea va fi realizata de o comisie formata din experti ai ADR SE, Ministerului Mediului si Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor", a subliniat Luminita Mihailov.
Bugetul disponibil regiunii Sud-Est (in componenta carei intra judetele Braila, Galati, Constanta, Buzau, Tulcea si Vrancea) pentru aceasta licitatie este de 3,33 milioane euro, din care 2,5 milioane de euro din fonduri Phare si 0,834 milioane de euro co-finantare de la bugetul de stat.
Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi
cuprinsa intre 300.000 si 1.000.000 de euro, pentru fiecare proiect.
Fiecare beneficiar al finantarii trebuie sa contribuie cu un aport
propriu de cel putin 10% din bugetul proiectului, in numerar.
Categorie articol: 

Comentarii