Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Batalia pentru mia de hectare este una pe termen lung

Senatorul PLD Dan Sabau ne asigura ca nu a uitat de problema miei de hectare transferata in administrare municipalitatii galatene, si nici nu si-a pierdut speranta ca o va rezolva, pina la final de mandat. El isi explica plecarea din PNL, printre altele, si prin faptul ca a vazut ca nu putea obtine nici un rezultat in lupta sa pentru recuperarea terenului respectiv, alaturi de colegii sai liberali. Ca atare, Sabau cauta acum alte chei politice, care sa-i deschida usi acolo unde, in calitate de liberal, n-a putut intra: "Toti parlamentarii de Braila ai Aliantei DA au facut cel putin o interpelare, pe linga multiple alte interventii pe aceasta tema. Din pacate, cu regret spun, domnul Paul Dobre, de la ministerul Administratiei si Internelor, a incercat sa evite o pozitie transanta, pentru ca eu cu el am discutat problema, si era cel care raspundea de domeniul respectiv. Doi ani de zile am facut interventii si reinterventii, rezultatul a fost zero si de aceea am plecat din PNL. La un moment dat am vazut ca ma bateam cu morile de vint, si am spus ca nu ma simt reprezentat in acest partid".
Sabau este convins ca va fi o batalie de lunga durata, despre care stii cind incepe, dar nu stii cind se termina: "Ce incercam sa facem este o solutie legislativa, sa o recuperam pentru comuna Vadeni, pentru ca terenul tine de comuna aceasta. Nu am nimic impotriva ca un proprietar din Galati sa construiasca ceva pe teritoriul Brailei, dar sa-si plateasca darile la Braila. Faptul ca inca nu am reusit sa obtinem rezolvarea situatiei este o chestiune de etapa. Inca n-au avut succes demersurile mele, dar nu dezarmez. Acum, ca am plecat din PNL, nu am o alta strategie, cu privire la rezolvarea situatiei, ci doar incerc sa rezolv cu alti oameni. De la Ministerul Administratiei, e clar ca Paul Dobre nu este cu noi"
Cu observatia ca doi ani de zile nu este un ragaz de neglijat, pentru rezolvarea unei probleme, i-am sugerat senatorului Sabau ca, daca nici in urmatorii doi ani, pina la finalul mandatului sau de parlamentar, nu rezolva problema, sa nu mai candideze pentru un nou mandat, ca sa nu-l mai auzim promitind din nou ce nu poate face. Sabau a fost, in principiu, de acord, cu o conditie: sa nu mai candideze nici unul dintre cei care au facut aceasta promisiune in 2004. "E o propunere interesanta, pe care va rog sa mi-o reamintiti. Rugamintea mea este sa fiti agenda mea, si sa nu ma lasati sa uit, si o sa vedeti ca fac tot ce pot. Daca propuneti cumva ca toti cei care nu au reusit acest lucru sa nu mai candideze, mi se pare si mai interesant. Si cei care au sectionat terenul sa fie sanctionati suplimentar. Nu de alta, dar fostul presedinte al CJ, Aurel Simionescu, este acum senator".
Prezent la Braila, la finele saptaminii trecute, fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a comentat pe aceasta tema:
"Galatiul e suparat pe mine, pentru ca nu le-am mai dat, peste mia de hectare obtinuta de la ADS, si alte terenuri. Si eu le-am spus sa-si clarifice mia de hectare din urma, si apoi mai vorbim".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii