Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Basescu a felicitat pentru decenta organizatorii manifestarilor din Odorhei

Presedintele Traian Basescu i-a felicitat, joi, pentru decenta, pe organizatorii Marii Adunari Secuiesti desfasurate cu o zi in urma la Odorheiu Secuiesc.
Seful statului, care a ajuns joi in jurul orei 14.30 la Odorheiu Secuiesc, a precizat ca nu a venit aici cu o zi in urma pentru a nu crea confuzie, in conditiile in care vizita sa ar fi presupus si un anumit protocol de stat ( intonarea imunului national al Romaniei si garda de onoare).
El a amintit ca, saptamina trecuta, s-a intilnit cu primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Szasz Jeno, caruia i-a promis ca va veni in secuime, neexcluzind posibilitatea sa faca aceasta vizita chiar de Ziua maghiarilor.
"Am decis ca e sarbatoarea maghiarilor, Ziua nationala a Ungariei, iar vizita mea ar fi necesitat aparitia protocolului nostru de stat", a spus Basescu. El a precizat ca nu are, totusi, "nici un complex" sa vina "in orice zi, in frontierele tarii, cu ocazia oricarei sarbatori".
Presedintele a mai spus ca stie cum au decurs manifestarile din 15 martie si i-a felicitat pentru decenta pe organizatorii Marii Adunari Secuiesti.
Presedintele Traian Basescu a ajuns, joi, la ora 14,30, la Odorheiu Secuiesc, fiind intimpinat cu palinca si kurtos-kolacs de catre autoritati locale si de citiva localnici imbracati in costume traditionale secuiesti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii