Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Baschetbaliştii de la Cuza Sport merg cu paşi siguri spre Liga Naţională

• brăilenii au câştigat lejer, 77-53, partida cu satelitul echipei Steaua şi rămân pe primul loc în grupă • formaţia de la Dunăre mai are de disputat două meciuri din retur, dar este deja calificată pentru turneul semifinal

 

Miercuri, în etapa a 11-a a returului Ligii I la baschet masculin, Cuza Sport a câştigat cu 77-53, pe sferturi 18-10, 14-11, 21-18, 24-14, partida cu Steaua CSM Eximbank 2 Bucureşti, a acumulat 19 puncte şi se menţine pe primul loc în grupa a 3-a. Meciul a fost echilibrat doar în prima jumătate a sfertului întâi, o perioadă foarte scurtă în care oaspeţii au reuşit să aibe de trei ori avantaj pe tabela de marcaj. Dar din minutul al 5-lea, Cuza Sport a fost echipa care a dictat ritmul partidei. În minutul 5, când scorul era favorabil formaţiei steliste, 9-7,   Andrei Damian a înscris un coş de 3 puncte şi echipa coordonată de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici a trecut în avantaj. Formaţia brăileană s-a detaşat apoi la 9 puncte şi a câştigat primul sfert al partidei cu 18-10. Gavriloaia a realizat un coş de 3 puncte însă imediat a venit replica lui Damian care, tot de la distanţă, a trimis mingea în coş. Echipa gazdă s-a distanţat la 15 lungimi, steliştii au replicat printr-o perioadă bună de joc, astfel că la pauza mare Cuza Sport conducea cu 32-21.

Pe fondul unei evoluţii mai sigure în ambele faze, Steaua s-a apropiat la 6 puncte, 30-36, de echipa gazdă, în sfertul al treilea, însă, readuşi la realitate de indicaţiile primite de pe margine de la antrenorul Cătălin Ştefănescu, jucătorii brăileni au marcat 9 puncte la rând şi s-au desprins la 53-37 şi partida era jucată.

Cuza Sport a început bine şi sfertul al patrulea, a avut 19 puncte avans, 61-24 iar cu trei minute înainte de finalul partidei decalajul dintre echipa gazdă şi cea stelistă era de 23 de puncte, 69-46. Andrei Sava a înscris un coş de trei puncte pe finalul jocului, iar Cuza Sport a bifat o victorie meritată şi îşi consolidează primul loc în clasamentul grupei.

În penultima etapă a returului, sâmbătă, de la ora 14.00, Cuza Sport va juca la Dinamo 2 Bucureşti iar marţi, 19 decembrie, în ultima rundă a sezonului regulat jucătorii antrenaţi de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici o vor întâlni pe Universitar Ploieşti.

Pentru Cuza Sport au marcat Andrei Damian 27 puncte, DeAllen Jackson 19, Alin Andrieş 6, Cristian Corneanu 5, Şerban Halici 4, Joshua Keyes 4, Andrei Sava 3, Alexandru Koler 3, Florin Voiculeţ 2, Eduard Urdă 2, Ciprian Ţelinoiu 2, iar de la Steaua principalii realizatori au fost Gavriloaia şi Ioniţă cu 12, respectiv 10 puncte înscrise.
Categorie articol: 

Comentarii