Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barack Obama vrea sa se implice in procesul de pace din O. Mijlociu imediat dupa investire

Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, a declarat ca va forma o echipa care va putea sa se implice in procesul de pace din Orientul Mijlociu imediat dupa investirea sa in functie, la 20 ianuarie, relateaza AFP.
"In acest moment, sint pe cale sa formez o echipa pentru ca la 20 ianuarie, din prima zi, sa dispunem de cele mai capabile persoane cu putinta care sa se implice imediat in procesul de pace din Orientul Mijlociu", a declarat presedintele ales, intr-un interviu pentru postul de televiziune ABC.
Aceasta echipa "se va adresa tuturor partilor implicate, ea va lucra pentru a pune la punct o abordare strategica (in masura) sa garanteze ca israelienii si palestinienii isi pot indeplini aspiratiile", a subliniat el.
Obama a reiterat ca, in timp ce asteapta sa fie investit in functie, va lasa aceasta problema pe seama administratiei in exercitiu a presedintelui George W. Bush.
De la inceputul ofensivei israeliene din Fisia Gaza, lansata la sfirsitul lui decembrie, presedintele ales a evitat sa se pronunte precis pe tema acestui conflict, argumentind ca in materie de politica externa Statele Unite nu au decit un presedinte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii