Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barack Obama va folosi Internetul, asa cum a facut Franklin Roosevelt cu radioul

Folosirea Internetului de catre Barack Obama ar putea revolutiona comunicarea intre presedinte si cetateni, asa cum facut-o Franklin Roosevelt prin intermediul radioului, a declarat Simon Rosenberg, fost membru al echipei de campanie a lui Bill Clinton, citat de AFP.
Simon Rosenberg este si presedinte al centrului de reflectie New Democrat Network.
Intrebat daca folosirea noilor tehnologii de catre echipa de campanie a lui Barack Obama a revolutionat comunicarea politica, Rosenberg a precizat ca senatorul Obama a organizat prima campanie electorala a secolului XXI, in care a folosit Internetul pentru a-si mobiliza simpatizantii. Toate campaniile electorale din Statele Unite care vor urma se vor baza pe acest model pentru a-i convinge alegatori sa participe activ la procesul democratic, conform expertului.
Rosenberg este de parere ca odata cu folosirea mijloacelor moderne va avea loc o formidabila reinventare a presedintiei americane.
El a facut referire la presedintele Franklin Roosevelt, primul care s-a adresat frecvent cetatenilor americani prin intermediul undelor si care a folosit eficient radioul.
Expertul crede ca discursurile presedintelui vor fi pe viitor difuzate pe Youtube si vor fi traduse in toate limbile importante ale lumii. Presedintele nu se va mai adresa numai concetatenilor, ci sutelor de milioane de cetateni ai lumii. Acest lucru va schimba nu numai raporturile intre presedinte si americani, dar si relatia dintre Statele Unite si comunitatea internationala, comenteaza el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii