Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barack Obama o va nominaliza pe Hillary Clinton ca secretar de Stat, dupa 27 noiembrie

Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, o va numi pe senatorul Hillary Clinton in functia de secretar de Stat dupa Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day), sarbatorita in acest an la 27 noiembrie, au declarat pentru CNN trei consilieri ai echipei de tranzitie a noului presedinte.
Un important consilier al lui Clinton, Philippe Reines, a reiterat ca "pentru orice speculatie despre Cabinet sau alte numiri in cadrul administratie trebuie intrebata echipa de tranzitie a presedintelui ales, Barack Obama".
Potrivit CNN, Obama primeste consiliere pe teme de politica externa de la republicanul Brent Scowcroft, care a fost consilier pentru securitate nationala in primul mandat al lui George W. Bush.
Doua surse familiare cu acest subiect, au confirmat pentru CNN ca Obama discuta la telefon cu Scowcroft chiar si inainte sa candideze la presedintie, iar dialogul cu acesta a continuat in ultimele zile, cind presedintele ales isi formeaza echipa de guvernare.
Scowcroft este un aproiat al secretarului american al Apararii, Robert Gates, despre care s-a speculat ca ar putea ramine in administratia Obama, cel putin pentru o perioada interimara.
Un consilier al lui Obama a declarat ca presedintele ales "respecta si admira abordarea bipartida si pragmatica in politica externa a generalului Scowcroft", adaugind ca acesta "va continua dialogul cu generalul Scowcroft, ca si cu alti republicani-cheie". Scowcroft, care se opune razboiului din Irak, este un critic dur al abordarii actualei administratii americane.
Peste jumatate dintre persoanele nominalizate de echipa de tranzitie a lui Obama au legaturi cu fosta administratie Clinton, subliniaza CNN, mentionindu-i in special, in afara de senatorul Hillary Clinton, pe secretarul general al Casei Albe Rahm Emanuel, Eric Holder, propus ca secretar al Justitiei si Peter Orszag, propus la Biroul pentru Buget si Administratie. Aceasta situatie ridica semne de intrebare in rindul republicanilor asupra schimbarii promise de Obama.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii