Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barack Obama, desemnat Persoana Anului de catre revista Time

Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, a fost desemnat Persoana Anului de catre revista Time, relateaza BBC News Online.
Time afirma ca i-a conferit titlul lui Obama "pentru ca a avut increderea de a schita un viitor ambitios, intr-un moment intunecat" si a demonstrat "competenta care ii face pe americani sa spere ca ar putea reusi".
Revista americana afirma ca, "intr-unul dintre cele mai nebune scrutinuri din istoria americana, el a depasit lipsa de experienta, un nume ciudat, doi candidati care sint adevarate institutii politice si diviziunile rasiale, pentru a deveni cel de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite".
Printre cei carora li s-a acordat acest titlu in anii trecuti se numara actualul premier rus Vladimir Putin, soldatul american si opinia publica.
Time a publicat si lista urmatorilor clasati, dar si o lista cu 17 personalitati "care au contat".
Urmatorii clasati sint secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, presedintele francez Nicolas Sarkozy, guvernatorul de Alaska Sarah Palin, fost candidat pentru functia de vicepresedinte al Statelor Unite, si Zhang Yimou, director de creatie pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing.
Printre personalitatile "care au contat" se numara Ingrid Betancourt, George W. Bush, Hillary Clinton, Robert Downey Jr., Robert Gates, John McCain, Robert Mugabe, Mihail Saakasvili sau piratii somalezi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii