Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barack Obama ar putea ceda la presiunile Rusiei privind scutul antiracheta

Planul Rusiei de a amplasa rachete in Kaliningrad in replica la instalarea scutului american antiracheta in Europa de Est este o noua provocare pentru urmatorul presedinte american, Barack Obama, care ar putea ceda, afirma un fost ambasador al SUA la ONU, citat de Interfax, in pagina electronica.
Barack Obama ar putea ceda in fata presiunilor Rusiei, pentru ca nu a sustinut niciodata amplasarea scutului antiracheta in Estul Europei, a precizat John Bolton, fost secretar de Stat adjunct si fost ambasador al SUA la ONU.
Declaratia presedintelui rus Dmitri Medvedev privind amplasarea rachetelor Iskander in Kaliningrad a fost adresata presedintelui american ales Barack Obama, nu presedintelui in exercitiu, George W. Bush, a apreciat el.
Instalarea scutului antiracheta in Europa este o idee veche a presedintelui Bush si nu va renunta la ea nici in ultimele zile ale sale la Casa Alba, a declarat Bolton, care a prezidat delegatia americana la negocierile cu Rusia privind retragerea din Tratatul impotriva rachetelor balistice.
El a adaugat ca temerile Kremlinului privind instalarea scutului antiracheta in Europa de Est nu au fundament, pentru ca sistemele nu sint indreptate impotriva Rusiei, ci a Iranului. Bolton declara ca nu a putut intelege de ce presedintele rus Dmitri Medvedev a facut o asftel de declaratie, dat fiind faptul ca liderii rusi stiu ca sistemele antiracheta din Europa de Est nu au nici o legatura cu rachetele strategice ruse.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii