Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Banias spune că a contestat interdicţia de a părăsi ţara deoarece este abuzivă şi nejustificată

Senatorul a adăugat că nu a contestat interdicţia cu scopul de a pleca din ţară, ci pentru că o consideră abuzivă, ca şi modul în care procurorii l-au citat pentru audieri pe 23 mai.
Întrebat dacă este adevărat că a fost asociat cu Mircea Băsescu în fundaţia "Safe Heaven", Banias a afirmat că este vorba despre o fundaţie a marinarilor, care însă nu a mai funcţionat de ceva vreme, motiv pentru care în urmă cu două luni a făcut actele pentru a ieşi din fundaţie. Banias a completat că, din câte ştie, şi Mircea Băsescu a făcut demersurile pentru a ieşi din fundaţie.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a judecat, miercuri, în şedinţă secretă, plângerea senatorului Mircea Banias împotriva ordonanţei procurorului prin care i s-a impus interdicţia de a părăsi ţara. Instanţa supremă a rămas în pronunţare.
Senatorul PDL Mircea Banias a făcut plângere împotriva ordonanţei procurorului DNA prin care i s-a impus interdicţia de a părăsi ţara, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a programat pentru miercuri dezbaterea solicitării parlamentarului. Plângerea lui Banias a fost înregistrată la instanţa supremă luni.
Procurorii anticorupţie au decis să impună, în cazul senatorului PDL Mircea Banias, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile, în dosarul de evaziune fiscală şi contrabandă din Portul Constanţa. Potrivit DNA, Banias este acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.
În acelaşi dosar, procurorii DNA cercetează alte 29 de persoane pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import - export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale de pe raza Direcţie Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa. Pe numele celor 29 de persoane, printre care fostul secretar general din MAI, Laurenţiu Mironescu, şi Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, au fost emise mandate de arestare preventivă. Pentru o altă persoană implicată în dosar, un cetăţean libanez, intermediar vamal, procurorii au solicitat arestarea preventivă în lipsă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii