Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bani mai mulţi pentru chiriile demnitarilor: Până la 1.000 de euro pe lună

Guvernul vrea să majoreze plafoanele pentru locuinţele de serviciu ale miniştrilor şi secretarilor de stat care nu au în proprietate locuinţe în Bucureşti. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern și ar putea fi adoptat astăzi.

 

Potrivit proiectului de hotărâre publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, „miniştrii, inclusiv persoanele care ocupă funcţii asimilate celei de ministru, precum şi miniştrii delegaţi, care nu deţin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţe în municipiul Bucureşti, beneficiază, pe durata mandatului, în limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat".

Lunar, ar fi vorba despre cel mult 4.583 de lei. Miniștrii vor beneficia de plata chiriei pe toată durata mandatului. Pentru 2016, pentru chiria miniștrilor au fost decontați 4.000 de lei pe lună.

De asemenea, „secretarii de stat şi persoanele care ocupă funcţii asimilate celei de secretar de stat, care nu deţin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţe în municipiul Bucureşti, beneficiază, pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcţie, în limita unui plafon maxim de 9.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat"”, se arată în proiectul de hotărâre. Pentru secretarii de stat au fost decontați anul trecut 2.500 de lei pe lună.
Categorie articol: 

Comentarii