Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bani mai mulţi pentru cei care angajează ucenici, stagiari, şomeri şi absolvenţi

• potrivit celor mai recente modificări legislative, angajatorii primesc 2.250 lei pentru fiecare ucenic, stagiar, absolvent sau şomer de peste 45 ani pe care îl încadrează în muncă • AJOFM Brăila anunţă că li se oferă mai mulţi bani şi firmelor care dau un loc de muncă tinerilor aflaţi în risc de marginalizare socială

 

Veste bună pentru angajatori! Guvernul a dublat subvenţiile de care aceştia pot beneficia dacă angajează ucenici, stagiari, şomeri, absolvenţi sau tineri marginalizaţi, potrivit unui act normativ adoptat recent. Vorbim de sume ce ajung la 2.250 lei pentru fiecare astfel de angajat, bani acordaţi celor care solicită de acum înainte aceste indemnizaţii.

Astfel, angajatorii care organizează programe de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă pot primi lunar, pe perioada derulării contractului de ucenicie, pentru acel ucenic, o sumă egală cu 2.250 lei. Ucenicia la locul de muncă se adresează persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care doresc să se concentreze pe învăţare pornind de la situaţiile profesionale reale, concrete, cerute de practicarea unei ocupaţii direct la locul de muncă. Până acum, sumele erau de 1.125 de lei pentru ucenici, respectiv 1.350 de lei pentru stagiari.

Tot 2.250 lei vor primi şi cei care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ (900 lei înainte), precum şi  

absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap. Aceeaşi sumă se acordă şi pentru şomerii de peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET.

„Angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă în cuantum de 2.250 lei”, precizează AJOFM Brăila într-un comunicat de presă.

O altă noutate o reprezintă creşterea de la 1.000 lei la 2.000 lei a subvenţiei pentru firmele care încheie un contract de muncă cu tineri aflaţi în risc de marginalizare socială.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul AJOFM Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii