Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bani de la Guvern, pe ultima sută de metri, pentru comuna Movila Miresii

• banii sunt pentru clădirea care a fost distrusă de un incendiu, în cursul lunii iulie • asta deşi imobilul a fost reabilitat, între timp, cu eforturi proprii ale Primăriei comunei • acum, fondurile de la Guvern ar urma să “astupe” găurile din buget provocate de lucrările de reparaţie

 

Guvernul Dăncilă dă bani comunei Movila Miresii, pe ultima sută de metri. În şedinţa de luni, a fost aprobată o hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru localitatea brăileană. Contactat telefonic, primarul Dumitru Panţuru (PSD) ne-a declarat că este vorba despre 400.000 lei (4 miliarde lei vechi), bani cu care a fost reabilitat un corp de clădire al şcolii distrus de un incendiu, astă vară.

“Este vorba despre clădirea care a avut de suferit în urma incendiului. Clădirea este recepţionată, am plătit parţial. S-a întârziat la Guvern, până s-a iniţiat proiectul de hotărâre...Noi nu eram pregătiţi pentru reparaţii, pentru că era funcţională clădirea, aşa că am luat bani de la alte capitole, de la salarii, situaţii de urgenţă, aveam şi un proiect de asociere cu Consiliul Judeţean la care am renunţat, unde contribuţia Consiliului Local era de 200 mii lei, aveam deja contractul semnat. Acum, dacă Guvernul îmi va da banii, o să-i pun la loc, de unde i-am luat. Asta a fost chestiunea. Banii sunt suficienţi, exact cât ne-a costat pe noi totul: proiectare, dirigenţie de şantier, studii de fezabilitate, expertiză tehnică, plus partea de reparaţii care s-a ridicat la vreo 320 mii lei”, ne-a declarat primarul Dumitru Panţuru.

Reamintim că în cursul lunii iulie, un corp de clădire al şcolii a luat foc. Din primele cercetări efectuate la vremea respectivă, se pare că totul ar fi pornit de la o scurgere de gaze, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere indicau faptul că incidentul ar fi fost provocat. Unitatea de învăţământ principală era în renovare, astfel că în clădirea afectată de incendiu funcţionau provizoriu două săli de clasă şi sălile administrative ale directorului, contabilului şi secretarului de şcoală. “Imaginile indică faptul că s-ar putea să fi intrat cineva acolo şi să fi umblat pe la robineţi”, ne-a declarat primarul, imediat după incendiul din iulie. Potrivit sursei citate, a fost distrus mobilierul. În clădire se mai aflau, la momentul izbucnirii flăcărilor, 10 tablete, două laptouri, xerox cu imprimantă, cataloage, foi matricole şi alte documente, dar şi ştampila directorului.
Categorie articol: 

Comentarii